Üzletlánc
Tipográfia

Boltbelső coop w

A PILIS-COOP megnyitotta újonnan átépített COOP Szuper boltját a Hősök terén, Tahitótfaluban. A szakmai eseményen, a kereskedelmi egység ökocímke minősítés elnyerését támogató energia- és környezettudatos megoldásai is bemutatására kerültek.

A Hősök tere Tahitótfalu mindig nyüzsgő, életteli központja volt. Így volt ez több mint száz évvel ezelőtt is, amikor az élelmiszerbolt helyén még a falubeli termelők érdekében létrehozott Hangya Szövetkezet patinás háza állt. „Mára a 100 millió Ft értékű beruházással, az alapjaitól újjáépített épületben a legmodernebb kereskedelmi szempontok szerint berendezett üzlettel várjuk a vásárlókat. Az 502 m2 alapterületű egységben helyett kapott friss tőkehús, valamint zöldség és gyümölcs részleg, illetve helyben sütött pékárukat és cukrásztermékeket is kínáló pékpult. Több mint 4 millió Ft értékben járult hozzá a cég az önkormányzattal közösen a Hősök tere megújításához, valamint egy 15 férőhelyes parkoló is kialakításra került a bolt melletti posta és patika szomszédságában. Az üzlet dolgozói létszáma az átalakítás után 14 főre emelkedett” – mondta Molnár László a COOP Régiós raktár Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

A COOP korábban is elkötelezett volt a környezetvédelem és környezeti terhelések csökkentése mellett. A múlt hónapban, október 29-én a Földművelésügyi Minisztérium, a CO-OP Hungary Zrt. és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. egy háromoldalú „Környezetügyi Partnerségi Keretmegállapodást” írt alá, melynek keretében „Környezetbarát mintaprojektet” indítottak el közösen. Ezzel a COOP vállalta az ökocímkével rendelkező termékek népszerűsítését, amelyek a fenntartható termelést és fogyasztást szolgálják, hiszen anyag- és energiatakarékosak, valamint életciklusukban kevésbé károsak a környezetre.

A mintaprojekt elsődleges célja az ökocímkék kereskedelmi „láthatóságának” növelése, továbbá, hogy a kereskedelmi egységek elkötelezetté váljanak a környezetügy iránt. A jövőben az üzletek is elnyerhetik az ÖKOCÍMKÉS MINŐSÍTÉST, egy közösen kidolgozott feltételrendszer alapján, segítve ezzel a környezetterhelés csökkentését. A COOP üzletlánc tagjaként a cégcsoport is részt vesz a mintaprojekt üzleti szempontrendszerének kidolgozásában.

Az elmúlt években megvalósításra került a teljes üzlethálózatban a szelektív hulladékgyűjtés és elszállítás. „A ma átadott új COOP Szuper boltban is különböző energia- és környezettudatos megoldásokat alkalmazunk. A zárt rendszerű hűtőberendezésekkel, 40%-os energiamegtakarítást érhetünk el. A hűtőberendezések által termelt veszteséghő, hőcserélőn keresztül a fűtés rásegítésére valamint a használati melegvíz ellátására kerül visszaforgatásra. Az üzlet légcseréjét végző légkezelő berendezés is hővisszanyerővel van felszerelve. Energiatakarékos LED világítást alkalmazunk az áruház teljes területén, mellyel 25% energiát takarítunk meg a legtakarékosabb T5-ös fénycsövekhez képest is. A gazdasági részeken mozgás és jelenlét érzékelők vezérlik a világítást. Geotermikus rendszer kialakításának köszönhetően, az üzlet hűtését-fűtését 6 db 100 méter mély talajszondával végezzük. A nyílászárok háromrétegű üvegezést kaptak, a tetőszerkezet 174 db napelem fogadására van felkészítve, mely az áruház 80%-os áramigényét tudja fedezni, valamint kiépítésre került az áramszolgáltató felé a zöld energia betáplálása a hálózatba” – tette hozzá a vezérigazgató.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek