Üzletlánc
Tipográfia

A készpénznél gyorsabb és biztonságosabb bankkártyás fizetés előnyeire hívja fel a vásárlók figyelmét a MasterCard kártyatársaság és a CBA kereskedelmi hálózat hathetes kampánya. A MasterCard és a CBA közös akciójában most kedvezményeket kaphatnak a CBA Príma üzletekben a MasterCard® és Maestro® bankkártyával fizető vásárlók: április 15-től május 27-ig az ezen bankkártyákkal fizetők 5% árengedményt kapnak az akcióban részt vevő élelmiszerek és kozmetikumok árából.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: „Azt tapasztaljuk, hogy üzleteinkben évről évre a vásárlók egyre nagyobb százaléka használja fizetésre bankkártyáját. A MasterCard promóciója hozzájárulhat ahhoz, hogy azok a vásárlók is előnyben részesítsék a kártyás fizetést, akik korábban készpénzzel fizettek.”

A MasterCard kártyatársaság Magyarország-szerte támogatja az elektronikus fizetés elterjedését. „A kártyás vásárlás előnyös a kereskedőknek, hiszen kevesebb készpénzt kell tárolniuk és szállítaniuk, továbbá adott idő alatt gyorsabban, több vevőt tudnak kiszolgálni. A vásárlók pedig a bankkártyájuk segítségével rugalmasan és biztonságosan tudják felhasználni a rendelkezésükre álló pénzt, a havi számlakivonaton pedig pontosan és rendszeresen nyomon követhetik a költéseiket”- mondta Sisa-Molnár Anikó, a MasterCard marketing menedzsere.

Magyarországon az utóbbi években folyamatosan növekszik a kártyás vásárlások száma, valamint bővül a kártyás fizetést lehetővé tevő infrastruktúra. A kártyás fizetés annak ellenére egyre népszerűbb, hogy törvény biztosítja a havi két ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét 150,000 forint értékhatárig a bankkártya-birtokosok számára. Az MNB márciusi adatai szerint 2013 második félévében 16,2%-kal többen vásároltak különböző fizetési kártyákkal Magyarországon, mint egy évvel korábban.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek