Üzletlánc
Tipográfia

washinghand„Tiszta kéz és kész” néven közös akcióval hívja fel azALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és az UNICEF Magyarország a gyermekek figyelmét a tiszta ivóvíz értékére, a baktériumok és fertőzések jelentette veszélyekre, valamint az alapos és rendszeres kézmosás fontosságára a nemzetközi kézmosás világnapjától kezdve egy hónapon át.

Az áruházlánc és a jótékonysági szervezet 2015. október 15-től kezdve közös felvilágosító programot indít, illetve az ALDI vásárlóinak is lehetővé teszi, hogy segítsenek az UNICEF-nek világszerte minél több gyermek számára tiszta ivóvizet biztosítani.

A kéz­mo­sás világ­napját 2008 óta tartjuk számon. Célja, hogy az embereket ösztö­nözze a higi­é­niai sza­bá­lyok betar­tá­sára, tuda­to­sítsa a szap­pan­nal tör­ténő kéz­mo­sás ked­vező hatá­sait a beteg­sé­gek meg­elő­zé­sé­ben. Ebben az évben az ALDI egy speciális akció révén csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez és egyrészt segít felhívni mindenki, elsősorban a gyermekek figyelmét a kézmosás fontosságára, másrészt vásárlóinak is lehetővé teszi azt, hogy adott higiéniai termékek megvásárlásakor meghatározott összeggel támogassák az UNICEF-et. Október 15-től az UNICEF önkéntesei az ALDI segítségével országszerte 10 iskola húsz osztályába látogatnak el. A trénerek az osztályfőnöki óra keretein belül játékos, interaktív formában mutatják be az első és második osztályosok számára a tiszta víz jelentőségét, a bacilusok okozta veszélyeket és közösen megtanulják a helyes kézmosást. A hat fővárosi és négy vidéki oktatási intézményben ezen felül a mosdókban csempematricákat helyeznek ki, amelyek szemléltetik, hogyan kell helyesen kezet mosni, illetve milyen bacilusok leselkednek a piszkos kezeken. Az ALDI továbbá minden iskola számára folyékony szappanból, illetve papíráruból álló tisztasági csomagokat is biztosít, amelyeket a gyerekek a mosdókban használhatnak. A felvilágosító program november 15-én ér véget.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek