Üzletlánc
Tipográfia

2015. október 8-án avatták fel az első integráló játszóteret Budapesten. Ez az első olyan játszótéri eszköz hazánkban, ami arra motiválja a gyerekeket, hogy sérült társaikkal együtt játsszanak, és együtt éljék meg a játék örömét. A játszóeszközök a MagikMe kezdeményezéséből, a nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány 11 ezer eurós támogatásával jöttek létre.

A MagikMe-t alapító szülők olyan játszótéri eszközöket szeretnének létrehozni, amelyeken a súlyosan mozgássérült vagy halmozottan sérült gyerekek és az egészséges gyerekek együtt tudnak játszani. Termékeiket saját játszótéri tapasztalataik ihlették, az integráló játékokkal a fogyatékkal élő gyerekek mentális fejlődéséhez, jóllétéhez járulnak hozzá, valamint támogatják a sérült gyerekek befogadását a városi környezet megváltoztatása révén. Terveik megvalósításához első vállalati együttműködő partnerük az Auchan, amely a nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatán keresztül négy eszközt finanszíroz.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítványt az Auchan Csoport 1996-ban hozta létre, és 2011 óta minden olyan országban meghirdet pályázatokat, amelyben az Auchan jelen van áruházaival. Az Alapítvány küldetése, hogy felkaroljon olyan projekteket, amelyek nehéz helyzetben lévő, 5 és 25 év közötti fiatalok megsegítését, társadalmi integrációját tűzték ki célul. Az Alapítvány 11 000 eurós finanszírozásában megvalósult első integráló eszközt, a Pillangó névre keresztelt libikókát október 8-án adták át Zuglóban a Nagybecskerek játszótére.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek