London, Párizs, Amszterdam és Brüsszel és más világvárosok után Budapesten rendezték meg az Esélyt az Ételnek Napot. Az eseményen egy óriási üstben 5000 adag ételt főztek rászorulók számára, jó minőségű, mégis valahol feleslegessé vált alapanyagokból. Az akcióval az élelmiszerfeleslegekre és az abban rejlő hatalmas lehetőségekre hívják fel a figyelmet.

A csokoládék és édességek ünnepén idén is jelen lesznek a legkiválóbb kézzel gyártott csokoládék és édességek, sütemények és fagylaltok, világhírű márkák és olyan különlegességek, amikkel csak az Édes Napokon találkozhatunk.

A második nemzetközi Save Food kongresszuson május 7-8-án Düsseldorfban napirendre kerül az élelmiszerpazarlás ügye. Az Interpack 2014 kiállításra szervezett kongresszuson a különböző területek szakemberei arra keresik majd a választ, hogyan lehetne csökkenteni a szemetesbe kerülő élelmiszerek mennyiségét, többek között a csomagolóipar fejlesztésén keresztül.

A vasárnapi nyitva tartás kérdését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szakmai kérdésként kezeli, és bevezetése esetén a pártoktól függetlenül népszavazást kezdeményez – mondta el Demján Sándor, a szervezet ügyvezető elnöke az Európai Kereskedelem Napja alkalmából megrendezett ünnepségen.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek