Esemény
Tipográfia

A vasárnapi nyitva tartás kérdését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szakmai kérdésként kezeli, és bevezetése esetén a pártoktól függetlenül népszavazást kezdeményez – mondta el Demján Sándor, a szervezet ügyvezető elnöke az Európai Kereskedelem Napja alkalmából megrendezett ünnepségen.

A tizedik alkalommal megtartott szakmai ünnepen ismét átadták a kereskedelemben dolgozóknak a Klauzál Gábor Elismerő Okleveleket és a Magyar Kereskedelemért Nagydíjakat.

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke az egyenlő versenyfeltételek szükségességére hívta fel a figyelmet. Szerinte jogszabályokkal nem lehet a versenyt korlátozni. „Nem lehet egy közterhet egyik évről a másikra hatvanszorosára emelni” - hangsúlyozta az élelmiszerlánc-felügyeleti díj tervezett módosítása kapcsán.

A napirendre került vasárnapi kötelező zárva tartásról szólva megerősítette azt is, hogy a VOSZ népszavazást kíván kezdeményezni arra az esetre, ha a vasárnapi nyitva tartást tiltó rendelkezést elfogadják. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem ideológiai, hanem szakmai kérdésként kezelik az ügyet, egyben felszólította a pártokat, hogy maradjanak távol a kezdeményezéstől.

Az Európai Kereskedelem Napján immár hagyományosnak tekinthető, hogy a szektorban tevékenykedőknek rangos elismeréseket adnak át. Az eseményen a Klauzál Gábor Elismerő Okleveleket, valamint a Magyar Kereskedelemért Nagydíjakat ítéltek oda a szakmában régóta magas színvonalon tevékenykedő díjazottaknak.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek