Március 25-éig meghosszabbítja az Ökumenikus Segélyszervezet javára indított kuponos adománygyűjtő kampányát a Tesco, amellyel a szervezet ukrajnai humanitárius segélyprogramját támogatja vásárlói bevonásával. A vásárlói adományokat a Tesco megduplázza, így a gyűjtés első két hetében már közel 88 millió forint gyűlt össze a segítségnyújtáshoz.

 Határtalan segítség programjával az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak, akik kénytelenek voltak az Ukrajnában zajló háború miatt mindenüket hátrahagyni. Megerősített beregszászi központján keresztül a szervezet akár több tízezer térségbe érkező menekült ellátását képes támogatni, határmenti segítőpontjain pedig élelemmel, teával, takarókkal, higiéniás cikkekkel és információnyújtással segít. Magyarországi intézményei átmeneti szállásokon fogadják a menekült családokat, Lembergben nyitott humanitárius központjukból pedig az ukrán belső menekülteket segítik, miközben egy hosszú távú nemzetközi segélyprogramot dolgoznak ki.

Az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius programjába a szervezet stratégiai partnereként az elsők között csatlakozott a Tesco azonnali élelmiszeradományokkal, valamint a kuponos adománygyűjtés gyors elindításával. A kuponos gyűjtés tapasztalata alapján az áruházlánc vásárlói nagyszámban szeretnének segíteni az otthonukat elvesztő menekülőknek: a gyűjtés első két hetében már 170 ezer adománykupont vásároltak közel 44 millió forint értékben. Az adományokat a Tesco megduplázza, így az eddig összegyűlt adomány értéke elérte a közel 88 millió forintot. A 250 forint értékű adománykuponok a gyűjtés hátralévő időszakában is a Tesco pénztáraknál vásárolhatók meg. Emellett 250, 500, valamint 1000 forint értékben az áruházlánc online bevásárló szolgáltatása felületén, a Tesco Otthonról oldalán továbbra is elérhetők.

A Határtalan Segítség programba a Tesco ruházati márkája, az F&F is bekapcsolódott. Március 18-án több mint 10 millió forint értékű ruhaadományt, köztük baba- és gyermekruhákat juttatott el a segélyszervezet számára, amellyel szintén az Ukrajnából érkező menekülőket segítik.