A hátrányos helyzetben élő családok idén is számíthatnak a dm-re és az Együtt a babákért programra, melynek keretében a drogéria fél évre elegendő pelenkával támogat 260 nehéz körülmények között élő kisgyermekes családot.

A dm nemzetközi szinten elköteleződött a szociálisan hátrányos helyzetű kisgyermekes családok megsegítése mellett. Ezen törekvéseiben az elmúlt években a járvány miatt megváltozott körülmények sem akadályozták, sőt nagyobb szükség volt a támogatásra, mint korábban.

A jótékonysági program immár több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, csakúgy, mint a drogéria együttműködése a Katolikus Karitásszal, akik minden évben gondoskodnak arról, hogy a támogatás olyan családokhoz jusson el, ahol valóban a legnagyobb szükség van a segítségre.  „A Katolikus Karitász több mint 90 éves tapasztalatával a segítségnyújtásban megerősíthetjük, hogy a kisgyermekes családok számára az első néhány év anyagilag is igen megterhelő feladat. A koronavírus még nehezebbé tette a hátrányos helyzetű családok életét. A dm adományával jelentős összeget takaríthatnak meg a támogatottak, amit fűtésre, élelmiszerre, ruházkodásra, nagyobb gyermekek különóráira, fejlesztésére fordíthatnak.”- mesélt az együttműködés jelentőségéről Écsy Gábor atya a Katolikus Karitász vezetője. 

Idén is országszerte 260 kisgyermekes családot választott ki a karitatív szervezet, akik számára hatalmas könnyebbséget jelent majd a mindennapokban a fél évre elegendő babylove pelenka. Az adomány teljes mennyisége 6500 csomag, aminek összeértéke közel 20 millió forint. A pelenkák átadása már megkezdődött, és egész évben folyamatosan zajlik. Hittner Krisztina a dm PR és Ügyfélszolgálati csoportvezetője családias körülmények között személyesen adta át a pelenkákat három érintett családnak Karancsság településen a Lisieux-i Szent Teréz Missziós Ház udvarán 2022. január 25-én. „Ahogyan a Karitász 800 településen, mi 262 üzlettel vagyunk jelen szerte az országban. Az Együtt a babákért programmal helyben szeretnénk példát mutatni, felelősséget vállalni. A kompetenciánkba tartozó termékadománnyal 260 családban vállalunk szimbolikus keresztszülőséget országszerte.”-monda köszöntőjében Hittner Krisztina -  „Mindig nagy öröm számunkra, ha személyesen találkozhatunk programjaink támogatottjaival. Ilyenkor kel életre igazán, válik kézzel foghatóvá a társadalmi szerepvállalásunk. Együtt a babákért kezdeményezésünk évek óta stabil pillére CSR stratégiánknak, amelyre a családok a jövőben is számíthatnak.”- számolt be a csoportvezető.

A Karancsságon működő missziósházban egész évben különböző tevékenységekkel adnak célt és kereseti lehetőséget a családoknak. Kosárfonással, növénytermesztéssel és bútorfelújítással foglalkoznak, amit a helyi vásárokon értékesítenek. Nyáron napközi tábort szerveznek a helyi gyerekeknek, ahova szeretettel várják a dm önkénteseit is. A Katolikus Karitász így nem csak tárgyi, és anyagi támogatást tud nyújtani, hanem a helyi lehetőségeket kihasználva életvezetési programok kialakításával hosszútávon is segíti a családokat.

A dm köszöni a Katolikus Karitász önkénteseinek az odaadó munkát. A családok továbbra is számíthatnak az Együtt a babákért programra, és a dm támogatására.