Az áruházlánc nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságot támogató kínálatának folyamatos szélesítésére.

A több tucat környezettudatos termékből álló választéka többek között újrahasznosított alapanyagokból készült, illetve biológiailag lebomló, valamint természetes anyagokból - cukornád, fa, papír – előállított evőeszközökkel, tányérokkal, poharakkal, szemeteszsákokkal egészült ki, amelyeket a vásárlók az INTERSPAR hipermarketek szakosztályain és a nagyobb SPAR áruházakban találhatnak meg.

„A SPAR Magyarország fenntarthatósági programjának egyik pillére a természeti környezet védelme, és ezt a törekvésünket a vállalat által forgalmazott termékek körében is egyre inkább érvényre juttatjuk. A környezettudatosság terén számtalan olyan terméket találnak a polcokon a vásárlók, amelyek 100%-ban lebomlanak és/vagy többször használatosak, ezáltal mérsékeljük a hulladékterheket. Partnereinket, beszállítóinkat is a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételére ösztönözzük. Az egyre szélesebb „zöld áruválasztékunk” újabb fenntarthatósági termékekkel bővült. Közöttük például háztartási hulladékok újrahasznosított alapanyagából készült, illetve maradéktalanul lebomló saját márkás szemeteszsákokat kínálunk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az egyik legszigorúbb szakmai szempontok szerint megítélt környezetvédelmi védjeggyel – a „Kék Angyal” Németországi Minőségi Tanúsítvánnyal – jelölt, újrahasznosítottan előállított saját márkás SPAR Öko szemeteszsák ötféle méretben kerül a hipermarketek polcaira. A lánc legújabb fejlesztésű, teljesen lebomló saját márkás SPAR Bio szemeteszsákját pedig két méretben szerezhetik be az INTERSPAR-okban a fenntarthatóság iránt elkötelezett vásárlók.

A cég több tucat környezettudatos termékből álló választékát bővíti az egyelőre csak az INTERSPAR hipermarketekben elérhető saját márkás SPAR Öko frissen tartó fólia is. A csomagoló 95%-ban növényi alapú anyagokból készül, optimálisan megőrzi az aromákat és kiváló a szakíthatósága.

Az áruházlánc bővítette a környezetbarát evőeszköz kínálatát is: kávés- és evőkanalak, villák, kések, lapos és mélytányérok, poharak és szívószálak, valamint tégelyek kerültek az áruházak polcaira, melyek cukornádból, fából vagy papírból készülnek, ezért 100%-ig lebomlanak, illetve komposztálhatók, vagy többször használatosak és így akár mosogatógéppel is jól tisztíthatók.

A nagyobb SPAR áruházak és valamennyi INTERSPAR hipermarket fenntartható termékekből álló kínálatának növelése ahhoz is hozzájárul, hogy a környezetvédelem mellett elkötelezett vásárlók ezen termékek választásával ökológiai lábnyomukat csökkentsék.