Jövő év január elsejével új franchise tag csatlakozik a Coop Csoporthoz, a nyugat-dunántúli régióban.

A Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft, regionális központként fog működni a Coop hálózatban, egyetértve annak üzletpolitikájával, és képviselve vállalati stratégiáját. Az új franchise partner kiskereskedelmi üzleteivel együtt integrálódik, a közel 2300 üzlettel rendelkező Coop üzletlánchoz.

A Z+D Kft. széleskörű nagy és kiskereskedelmi tapasztalattal bíró keszthelyi vállalkozás. Csatlakozása kapcsán meghozott döntése során, elsősorban szakmai szempontokat vett figyelembe, továbbá meghatározóak voltak a Coop üzletlánc elért gazdasági eredményei és vonzó franchise rendszere. Legalább ennyire fontos megemlíteni, az üzletláncnál zajló átfogó korszerűsítési és fejlesztési programokat.

A Coop 100 % magyar tulajdonú cégcsoportként innovatív üzletpolitikájával hosszú évek óta stabil és meghatározó szereplője a hazai kereskedelmi szektornak. Árbevétele évről évre növekszik, amely tavaly 654 milliárd forintot tett ki. Az üzletláncon belül folyamatos a korszerűsítés, a boltmegújítási program során a mintegy 1480 településen működő közel 2300 üzlet közül számos egység újult meg kívül-belül. Ez nem csupán arculati és épület esztétikai felújításokat jelent, hanem jelentős technológiai modernizációt is: energiahatékony klíma rendszerek, zárt hűtőberendezések alkalmazása, folyamatos led-es világításkorszerűsítés és napelemek alkalmazása. Az idei év végére mintegy 150 üzlet működik majd napelemes technológiával, emellett az elektromos autótöltők kiépítése is zajlik.

Z+D Kft. 2022. január 1-ei dátummal csatlakozik a Coop Csoporthoz. A vállalat tulajdonos és vezetése bízik abban, hogy a csatlakozással megerősödve, a térség kiemelt és meghatározó beszállítója lesz minden erre igényt tartó élelmiszer és vendéglátóipari egység számára. Nekik kínálja ital, szárazáru, friss termék, zöldség-gyümölcs és vegyi áru portfólióját.
A társaság elsősorban Nyugat Dunántúl régióban működik, ezen belül kiemelten Zala, Veszprém és Vas-megyékben. Kiskereskedelmi üzleteivel Zala és Veszprém megyékben növeli a Coop hálózatát, amelyek áruellátását a kereskedelmi csoport új nagykereskedelmi régiójaként saját maga látja majd el.