Az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. és a SHARE NOW Magyarország kibővített együttműködésének köszönhetően már öt Budapest környéki Auchan áruház parkolójában létesült SHARE NOW zóna.

2021 tavaszán indult az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. és Európa vezető autómegosztó szolgáltatója, az itthon a Wallis csoporthoz tartozó SHARE NOW Magyarország együttműködése azzal a céllal, hogy egy környezettudatosabb közlekedési módot, a hazánkban is egyre népszerűbb közösségi autózás élményét az Auchan Korzók vásárlói számára is elérhetővé tegye.

A SHARE NOW számára kiemelten fontos, hogy a Budapesthez tartozó, de nem központi helyen elhelyezkedő városrészeket is bevonja az autómegosztás vérkeringésébe, így a fővárosi car sharing szolgáltatók közül elsőként hozott létre Budaörsön Külső Zónát. A Külső Zónából szintén bármikor lehet bérlést indítani, illetve lezárni.

A budaörsi Auchan parkolójában létrehozott szolgáltatás 2021 április közepétől egy két hónapos tesztidőszakkal indult azzal a távlati céllal, hogy amennyiben a kezdeményezés a budaörsi Auchan vásárlóinak körében sikeres lesz, a Külső Zónát a SHARE NOW hosszútávon is elérhetővé teszi, valamint több Budapest környéki Auchan áruházra is kibővíti.

Négy hónappal a projekt indulása után egyértelműen látható, hogy az együttműködés beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A budaörsi Auchan Korzó parkolójáig létesített első, Budapesten kívüli car sharing zóna ugyanis rendkívül sikeresnek bizonyult. A tesztidőszak eredményei azt mutatják, hogy az autómegosztó szolgáltatást a vártnál többen vették igénybe, hogy eljussanak a budaörsi Auchan Korzóra, így már azok is élvezhették az üzletek kínálatát, akik nem rendelkeznek saját gépkocsival.

Az adatok alapján a késő délutáni órákban látogatták a legtöbben SHARE NOW autóval az Auchan Korzó üzleteit, és valamivel több, mint egy órát töltöttek vásárlással. Az eredményekből az is kiderült, hogy egyre több ember számára fontos szempont a fenntartható autózás, hiszen kiemelten népszerűek az Auchan Korzót úticélként választók körében az elektromos SHARE NOW modellek, amelyek mind autópályamatricával ellátott autók. Az Auchan Korzók üzleteit három különböző elektromos SHARE NOW modellel is megközelíthették a vásárlók: ezek a MINI Cooper SE, a BMW i3, és a smart EQ fortwo.

A közös sikerre építve a Nhood Services Hungary Kft. és a SHARE NOW Magyarország tovább bővíti együttműködését. Egyrészt hosszútávon is elérhetővé teszi a budaörsi Auchan Korzó zónát, valamint további négy Auchan áruházat is bevon a közös projektbe. Az óbudai, a dunakeszi, a soroksári, és budakalászi Auchan Korzók parkolóiból augusztus eleje óta indíthatóak a SHARE NOW bérlések, illetve le is zárhatóak, azaz a vásárlók a SHARE NOW autóival nem csak megközelíthetik a helyszíneket, hanem az autókat az Auchan parkolókban igény szerint ott is hagyhatják.

Buday Bence, a SHARE NOW Magyarország ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az együttműködés bővítésével kapcsolatban: „A SHARE NOW számára kiemelten fontos, hogy elérhetővé tegye a fenntartható autós mobilitást a Budapesten lakók és dolgozók számára, miközben a szolgáltatás alkalmazkodik a mindennapjaikhoz. Az elmúlt hónapok eredményei jól mutatják, hogy az autómegosztásra jelentős igény mutatkozik olyan hétköznapi élethelyzetekben, mint például a bevásárlás, ami a jövőben várhatóan tovább növekszik majd. Így kiemelt jelentőségű a SHARE NOW számára, hogy olyan megbízható partnerrel működhet együtt hosszú távon, mint az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. egy fenntarthatóbb város létrehozásának érdekében.”

Az autómegosztó szolgáltatás bővítése az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. számára is kiemelten fontos. A vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalat nagy hangsúlyt fektet a társadalmi és környezeti felelősségvállalás kérdéskörére. A cég valamennyi tevékenységét a bolygó, az emberek és a profit hármas dimenziójának tükrében szemléli, és fejlesztései során tekintettel van működése környezeti, társadalmi és gazdasági hatásaira. A vállalat munkatársai minden általuk üzemeltetett helyszínen arra törekednek, hogy fenntartható és felelősségteljes módon fejlesszék a környezetet a jövő generációi számára, ezért folyamatosan dolgoznak a környezettudatos megoldásokon az Auchan Korzók esetében is.

A SHARE NOW autómegosztóval kötött hosszútávú együttműködésnek köszönhetően Budapest bármely pontjáról saját gépkocsi nélkül is könnyedén elérhetővé válik több Auchan áruház, ahol a vásárlók az élelmiszervásárlás mellett számos üzletet, köztük több világmárkát is megtalálnak. Emellett izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhatnak, az Auchan Korzók szolgáltatóinál pedig elintézhetik postai és banki ügyeiket, gyógyszereik kiváltását, a ruha- és szőnyegtisztítást, vagy akár kipróbálhatják a fodrászüzletek, szépségszalonok egyikét.