A Lidl konyha bemutatja: Még mindig segít a séf címmel megjelent a Lidl Magyarország sikeres szakácskönyvsorozatának legfrissebb, hatodik kötete.

Az áruházlánc közel 500 000 példányban elérhető szakácskönyve minden helyzetre tartogat inspirációt megmutatva azt, hogyan válhat az otthonfőzés valódi örömmé.

A Lidl Magyarország 2015-ben indította útjára saját szakácskönyvsorozatát, hogy népszerűsítse és megszerettesse az emberekkel az otthonfőzést. Ebben az évben már a hatodik kötet lát napvilágot a Lidl konyha bemutatja: Még mindig segít a séf! címmel, melyben Széll Tamás, a Lidl séfje receptjei között olyan, az újdonság erejével ható fogásokat találhatunk, amelyek a mindennapi repertoár részéve válhatnak, és olyan fortélyokat is elsajátíthatunk, melyekkel elkápráztathatjuk családunkat, barátainkat.

„Szeretnénk minél több, hozzánk betérő vásárlót elkalauzolni a konyhai fortélyok világában és segítséget nyújtani számukra az otthoni ételkészítésben. A szakácskönyvben található közel hetven recept és séftipp nagyszerűsége abban rejlik, hogy az élet minden helyzetére ajánl egy-egy jól bevált finomságot, miközben megmutatjuk azt is, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az alapanyagokból.” – hangsúlyozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az idei kötet megszületésében az előző évekhez hasonlóan, most is a vállalat partnere volt Széll Tamás, aki a Lidl áruházakban kapható alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei év újdonsága a „Séftippek” című fejezet, ahol a Lidl séfje olyan konyhatechnológiai tippeket oszt meg, melyek segítségével megtudhatjuk, hogyan kell bánni egy-egy akár nem hétköznapi alapanyaggal, mit és hogyan lehet elkészíteni belőle. Tamást hét hazai, közismert ember kísérte el felfedezőútján, akik a recepteken túl mesélnek magukról, élményeikről, melyeket ők osztottak meg a közös sütés-főzés során.

Szucsánszki Zita a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója számtalan friss és üde zöldség, ízletes gyümölcsök kavalkádjában a „Frissesség mindenek felett” című fejezetet jegyzi. A hatszoros óceánátkelő magyar hajós Rakonczay Gábor a hús-, glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeknek szánt fejezetet „Mentes, de teljes” címmel állította össze. Az ország egyik legnézettebb reggeli tévéműsorának műsorvezetője Mádai Vivien a friss idényzöldségek és a halak birodalmába kalauzolja el az olvasót a „Csak lazán!” fejezetben, míg a rap/hiphopot képviselő „Kannibálok” azaz az Animal Cannibals a húsos ételekből adnak ízelítőt az „Együtt sülve-főve” részben. Az ország egyik legnépszerűbb énekes-dalszerzője Caramel, akinek pályája egy tehetségkutatós győzelemmel indult, a hagyományos recepteket ötvözi egy kis innovációval az „Emlékek a tányéron” című fejezetben. Végül, de nem utolsó sorban Varga Izabella méltán híres színésznő az „Egy asztalnál mindenki” összeállításban a családi kincsestárból hozott a gyerekkort és az örökséget, az ünnepeket és a hagyományokat felidéző recepteket.

Ahogy az elmúlt évek alatt a kötet szerkesztői a recepteket most is számtalan kiegészítő információval látták el, kezdve attól, hogy hány főre szólnak, illetve mennyi időt igényel az elkészítésük, egészen az adott fogás „mentességéig”. Továbbá minden fejezetben megtalálható egy borajánló Herczeg Ágnestől, valamint egy dietetikus útmutató is Galló Nórától, amelyek jó támpontokat adnak és megkönnyítik a tájékozódást.

A korábbi évekhez hasonlóan a Lidl Magyarország idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új szakácskönyvvel. Ennek megfelelően a kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül. Csak limitált példányszámban és a Lidl Magyarország hűségakciója keretében juthatnak hozzá a fogyasztók 2020. november 26. és december 24. között. Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai pedig videó formátumban a www.lidl.hu/konyha oldalon lesznek megtekinthetőek.