A SPAR idén is kibővített árukínálattal várja a vásárlókat a karácsonyi szezonban. Az ünnepi terített asztalok összes hozzávalója között megtalálhatóak a Regnum Húsüzem garantált minőségű, prémium húsai és a SPAR enjoy. convenience üzem minőségi salátái is.

„Az év végi ünnepeket mindenki a szerettei, a családja körében tervezi eltölteni. A SPAR idén is gazdag kínálattal gondoskodik arról, hogy a meghitt vacsorákhoz, családias reggelikhez és ebédekhez a vásárlók minden hozzávalót beszerezhessenek. Karácsonykor kiszélesített, szezonális választék fogadjuk üzleteinkben a vásárlókat” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
A karácsonyi előkészületek időszaka mindig rendkívül jelentős szerepet játszik a kereskedelemben. A SPAR már november során felkészülten várja a vásárlókat, de az ünnepek előtti nagybevásárlások időszaka igazán decemberben veszi kezdetét. Ekkor átlagosan 20-25%-kal nő a vásárlói kosárérték az esztendő többi hónapjához képest, az átlagos vásárlószám pedig 3%-kal emelkedik, aminek köszönhetően a tavalyi adventi hetekkor például az áruházlánc az éves forgalma 12%-át volt képes realizálni.
Az év ezen időszakában a vevők a karácsonyi készülődéshez kapcsolódó megszokott termékeket keresik. Szaloncukrot, több édességet és sütési alapanyagot, több italt tesznek a kosarukba, az ünnepek közeledtével fellendül a friss-áruk iránti igény is. A vállalat ilyenkor értékesíti a legtöbb friss halat, aminek jelentős része Magyarországról származik, mint ahogy a SPAR az egész év folyamán előnyben részesíti a hazai termékeket. A legkeresettebb halfajtának a lazac számít, a forgalom 44%-át adva, azt követi a ponty, a pisztráng és a harcsa.
Az ünnepek idején mindegyik baromfifajta iránt megnő a kereslet, az éves vásárlói igényekhez képest különösen a friss pulykából és a friss vízi szárnyasokból – kacsa, liba – fogy a legtöbb. A baromfi termékkategórián belül ilyenkor a vízi szárnyasok forgalma közel 10%-ot, a pulykahús forgalma 11%-ot képvisel, amelyek mind hazai beszállítóktól, gazdáktól származnak.
A vállalat saját húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont kiemelt választékkal készül az idei karácsonyi szezonra, melynek keretein belül a sertés és marha teljes termékpalettáján kívül a prémium húsáruk is gazdagítják a kínálatot. Ebben a kategóriában az érlelt marhasteakek, a bárány-, birka- és borjúhúsok, valamint a hagyományos, kolbászhússal töltött karaj dagadó, szűzpecsenye, illetve a császárszalonna termékek is megtalálhatóak.
Az édességek között ebben a hónapban legkelendőbb termék a szaloncukor, amelyből az üzletlánc közel 400 tonnát tervez értékesíteni előrecsomagolt és ömlesztett-kimérő formában. A SPAR ezen a területen is igyekszik minél változatosabb lehetőségeket kínálni a vásárlóknak, így a választékban hozzáadott cukor nélkül készült szaloncukrok éppen úgy szerepelnek, mint édesítőszerrel készült termékek.
A diós-mákos bejglik és tekercsek forgalma szintén meghatározó karácsony előtt. Nagy keresletet generálnak a SPAR enjoy. convenience üzemből érkező hidegtálak, a különféle majonézes készítmények – a francia saláta vagy a burgonya és a korhely saláta –, a kaszinótojás és a tormás sonkatekercs-termékek. A készételek közül a halászlé, a hal- és káposztás ételek, valamint a kocsonya a legnépszerűbbek.
A zöldség-gyümölcs választékon belül pedig a citrusfélékre, a banánra és az aszalványokra – például az aszalt szilvára, datolyára és fügére – nagyobb az igény, de az esztendő ebben a szakában jelennek meg a különféle gyümölcskosarak is, amelyek az igényes és látványos kivitelezés miatt ajándékként is népszerűek a vásárlók körében. Az aszalványok, illetve a magvak kategóriájában karácsonykor érezhetően megnő a forgalom. Kiemelkedő azon aszalt gyümölcsök kereslete is – sárgabarack, áfonya –, amelyek sütés-főzés során is kiválóan használhatóak. A magvak közül a karácsonyi időszakban az egyik legnépszerűbb termék a földimogyoró.
A SPAR az ünnepek idején a nyitva tartását alapvetően a helyi vásárlói kérésekhez igazítja, ott és azon a napokon hosszabbít, ahol és amikor arra a korábbi évek tapasztalatai alapján igény mutatkozott. Ahol lehetőség nyílik rá, gondolva a vállalat munkatársaira is, december 24-én 12 órakor bezárnak. December 31-én pedig legalább 14 óráig várják a vásárlókat, de mint karácsonykor, ugyanígy szilveszterkor is tekintettel lesznek a kollégákra.