Egy budapesti és három vidéki áruházát modernizálta a SPAR. A kívül-belül megszépült üzleteket idén októberben vehette birtokába a vevőközönség. Az újjávarázsolt szupermarketek korszerű vásárlói élményt kínálnak.

„A megújuló áruházainkban a termékkínálatot úgy bővítjük, hogy abban az egyre keresettebb kényelmi áruk és a speciális fogyasztói igényeknek megfelelő termékek is helyet kapjanak. Az idén októberben átadott, összességében több mint 1,8 milliárd forintból megújított budapesti, salgótarjáni, makói és ceglédi szupermarketünkbe a vásárlást nagyban megkönnyítő önkiszolgáló gyorskasszákat is telepítettünk. A fejlesztéseink fő célja, hogy a vásárlás gyors, kényelmes és otthonos élményével fogadjuk vevőinket” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az újpesti vásárlóközönség október 10-én vehette birtokba a Stop Shop bevásárlóközpont 467 millió forintból megújított áruházát. A Budapest, Árpád út 183-185. szám alatti egység homlokzata megszépült, a belső terének komfortosabb vásárlói élményéről pedig olyan nagy átalakítások gondoskodtak, mint az alacsony bútorzatú, megújult külsejű csemegepult, az új hűtőbútorok, az új grillpult és a modernizált koncepciójú látványpékség, amely mellé új kényelmi termék- és salátabár hűtőt is telepítettek. Az üzlet kiszolgálópult sorában egy SPAR to Go-t is kialakítottak, ahol melegételek széles választéka kapható. Mint minden felújításkor, itt is energia- és környezetbarát hűtési, világítási technológiákat építettek be az áruházba. Az újpesti szupermarketben 26 munkatárs gondoskodik a vásárlók minőségi kiszolgálásáról.

Salgótarján lakói szintén október 10-től látogathatják újra a Bem utca 14-16. szám alatti, 652 millió forintból modernizált üzletet, amelyben 32 munkatárs gondoskodik a kiszolgálásukról. Az átformált bejárati homlokzattal rendelkező, tágasabb eladótérrel, teljesen új bútorzattal ellátott üzlet belső tere a SPAR legújabb koncepciója szerinti kialakítást kapott: áttekinthetőbb csemegepult fogadja a vevőket, amelyhez a kényelmesebb vásárlást elősegítő, alacsony bútorokkal gazdagodott zöldség-gyümölcs és pékáru részlegen keresztül lehet eljutni. A nógrádi megyeszékhely áruházának fontos újdonsága – az összes belső berendezés megújítása mellett –, hogy látványos pékárutárolókat állítottak fel, kényelmi termékeket kínáló hűtőpult és salátabár-hűtőt telepítettek, valamint egy SPAR to Go egységnek is helyet biztosítottak. A korszerűsített üzletben alacsony fogyasztású LED–lámpa- és hűtésrendszer biztosítja az energiafelhasználást, a vásárlást pedig önkiszolgáló pénztárak gyorsítják.

Szebb és korszerűbb homlokzatot kapott a Makó, Csanád vezér tér 31. szám alatti szupermarket is, amely 445 millió forintból született újjá. Az október 10-én újranyitott üzlet belső tere kényelmesebben bejárhatóbbá vált, az új berendezések módosított elhelyezése révén tágasabb térérzetet biztosít. A takarékos hűtőbútorok és a környezetkímélő világítás mellett megszépült a csemegepult külsője is, amelyhez az átalakított bútorzatú zöldséges és pékáru részlegen át vezet az út. Vadonatújak és még jobban kezelhetőek lettek a pékség termékadagolói, s egy új grillpultból választhatnak a vevők a frissen sültek közül, az új hűtőkben sorakoznak a SPAR enjoy. kényelmi áruk és a salátabár friss termékei is. Az újjáépítés során a polcsorok végére modern önkiszolgáló gyorspénztárakat is telepítettek. A makói szupermarket a felújítás után 20 munkavállalónak biztosít munkahelyet.

A ceglédi vevőközönség napi bevásárlását teszi kényelmesebbé és gyorsabbá október 24-től a Kossuth Ferenc utca 29. szám alatti, modernizált SPAR szupermarket. A 244 millió forintos átalakításnak köszönhetően az áruház eladóterét felújították: az üzletbelsőbe teljesen új csemege-kiszolgálópult és látványpékség került, illetve új bútorokkal látták el a pékáru- és a zöldség-gyümölcs részleget. Az egységben új fali hűtőket kaptak a tejtermék-, csemege- és húsáruk is. A vásárlókat új önkiszolgáló pénztárgépek segítik, a színvonalas kiszolgálásukról pedig 19 áruházi dolgozó gondoskodik. A ceglédi fejlesztés során is nagy jelentőséggel bírtak a környezetvédelem szempontjai: a hűtéstechnikát és a világítást energiahatékony technológiákkal oldották meg.