Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. cégvezetése és Biatorbágy polgármestere közösen lerakták a vállalat új hűtőraktárának alapkövét.

Az ALDI 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely a vállalat biatorbágyi központja mellett található. A 255 000 négyzetméteres telken elhelyezkedő mintegy 53 000 négyzetméteres, 550 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését, ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a teherautók a 140 magyarországi ALDI-üzletet. A vállalat a vásárlói igényeket követve az utóbbi években folyamatosan növelte hűtött, kényelmi termékeinek számát, így elengedhetetlenné vált a raktár bővítése.

                                                             Tarján István, Biatorbágy polgármestere és Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója Biatorbágyon, az ALDI logisztikai központjánál

A mai napon a vállalat ügyvezetése Tarjáni István, Biatorbágy polgármesterével, illetve Rumi Imre városi főépítésszel közösen letették az új raktár alapkövét. Az ingatlan a meglévő hűtött raktár déli irányú bővítése lesz. A 8800 négyzetméteren elterülő új egységben egy -23 Celsius fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtő is kialakításra kerül. Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű lesz, a legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert. A raktárban olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.
A beruházást 2020 első félévben kívánja befejezni az ALDI, s ezzel a lépéssel megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása.

„Új hűtőraktárunk nem csupán közel 40%-kal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz lehetővé üzleteink számára, hanem további munkahelyteremtésre is lehetőséget biztosít. Terveink szerint a jövőben újabb 50 fővel bővítjük raktári dolgozóinak létszámát, így csak a logisztika területén több mint 600 fő számára biztosítunk munkalehetőséget. A biatorbágyi önkormányzat rendkívül gördülékeny ügyintézéssel segítette az ALDI újabb, több milliárd forint értékű magyarországi beruházását” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója az alapkőletétel alkalmából.

Tarjáni István polgármester gratulált a fejlesztéshez és kijelentette, hogy a Biatorbágyot választó vállalkozások számára a város vezetése továbbra is biztosítani kívánja a vonzó gazdasági környezetet és a korrekt partneri kapcsolatot.