A környezetbarát technológiák alkalmazása iránt elkötelezett üzletlánc az NKM Mobilitás Kft.-t választotta elektromobilitási partnerének.

A két vállalat idén májusban 33 e-töltő fokozatos kiépítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg, amelyeket a SPAR vásárlói 17 áruháznál tudnak majd igénybe venni. A közös e-töltő–hálózat első állomását már júniusban Tatán, az újonnan nyíló INTERSPAR áruháznál telepítik. 

„Vállalatunk számára kiemelt fontossággal bír az innovatív és környezettudatos technológiai megoldások alkalmazása és támogatása. Ezért a modernizációs programunk keretében már 2017-ben hozzáláttunk elektromosautó-töltő állomások kiépítésének a nagyobb közlekedési csomópontokban lévő hipermarketeink parkolóiba. Az első a soproni áruházunknál létesült, most pedig az új tatai INTERSPAR hipermarketnél gondoskodunk erről az egyre keresettebb szolgáltatásról. Az NKM Mobilitás Kft.-vel kötött partneri megállapodásunknak köszönhetően a töltők telepítése a következő időszakban felgyorsul, és 17 áruházunknál 33 e-töltő segítségével láthatják el árammal a vásárlóink villanyautóikat” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A szakemberek egyöntetű véleménye szerint az elkövetkező években a többféle vásárlási kedvezménynek és támogatásnak köszönhetően jelentősen bővülni fog a mostani hazai elektromosautó-állomány. A változó igényeket figyelembe véve a SPAR a szakmai partnere közreműködésével fejleszti töltőállomásait országszerte: az első telepítésre már idén június első hetében sor kerül, éppen az újonnan nyíló tatai INTERSPAR parkolójában. Ezt követően az NKM Mobilitás Kft. folyamatosan helyezi üzembe az újabb állomásokat. 17 áruháznál legalább egy, de lesz olyan hely, ahol több töltő is a vásárlók rendelkezésére áll majd. A SPAR áruházakhoz telepítendő elektromos berendezések úgynevezett dupla Type2-es AC csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek. A töltőket a vásárlók kezdetben ingyenesen használhatják, a töltés a kábel csatlakoztatása után automatikusan elindul.

A Nemzeti Közművek részeként működő Mobiliti a legmodernebb töltőkkel és mobil-applikációs informatikai megoldásaival, valamint 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatával országszerte a legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítja ügyfelei részére.