2021. decemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,7, naptárhatástól megtisztítva 6,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 11,5%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. 2021-ben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,5%-kal nagyobb volt az előző évinél- jelentette a KSH.

2021. decemberben, az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 6,2%-kal nőtt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,7, ezen belül az élelmiszer-kiskereskedelem 77%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene ugyancsak 2,7, az élelmiszer-, ital- és dohányáru-szaküzleteké pedig 2,1%-kal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 8,7%-kal bővült. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 37, a használtcikk-üzletekben 34, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 12, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 9,5, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 5,0%-kal emelkedett. A bútor-, műszakicikk-üzletek forgalmának volumene 0,6%-kal kisebb volt.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 10%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 1,4%-kal nőtt.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 11,5%-kal növekedett.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11%-kal csökkentek.

2021. decemberben az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1466 milliárd forint volt.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 46%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 41%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 13%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

2021-ben az előző évhez képest, naptárhatástól megtisztítva, a kiskereskedelem forgalmának volumene 3,5%-kal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,9%-kal nőtt az értékesítés volumene.