Korszerűsítették a világítást és a hűtő-fűtő berendezéseket, átalakították a belső tereket, illetve a polcrendszert, valamint SPAR toGo éttermet is nyitottak. A teljes rekonstrukcióra 1,049 milliárd forintot fordított a SPAR Magyarország.

„Az életszínvonal emelkedésével egy új piaci verseny vette kezdetét a kiskereskedelemben, hazánkban. Azt, hogy 10 év múlva ki lesz még a pályán, a jelenlegi üzletbővítések és a felújítások döntik majd el. A vevők sokkal igényesebb fogyasztóvá váltak, ezért a SPAR stratégiája az, hogy a viszonylag régen megnyitott áruházait modernizálja a legkorszerűbb technológiák integrálásával, illetve egy sokkal letisztultabb belső dizájnt, elrendezést valósít meg, hogy a fizetőképes vásárlói réteget maga mellett tudhassa.” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A megyeszékhelyen 17 éve működik a most korszerűsített áruház. Az áruház 8773 négyzetméteres alapterülete – benne a 4230 négyzetméteres eladótérrel – nem változott, de elrendezésében és megjelenésében teljesen átalakult.

interspar zalaeg

A nagyközönség előtt április 6-án nyitja meg kapuit a megújult zalaegerszegi INTERSPAR. A hipermarket 93 főnek biztosít munkát, akik számára nem csak megújult munkakörnyezetet, de stabil munkahelyet is jelent a beruházás, hiszen a modernizált áruházzal a SPAR hosszú távon számol Magyarországon. A zalaegerszegi komplex projekt központi eleme volt egy SPAR toGo étterem kialakítása az INTERSPAR áruházon belül, ahol frissen készült meleg ételeket, például pizzákat, grill ételeket, frissen sülteket, illetve szendvicseket, salátákat, üdítőket, és kávét fognak kínálni.

A felújítás során elbontották az üvegvisszaváltót, kifestették és újraburkolták a raktárat, a hátsó részre új hűtőkamrákat telepítettek. A teljes eladóteret felújították: a polcokat és kínáló pultokat egy skandináv belsőépítészeti koncepciónak megfelelően átalakították. A megvalósuló fejlesztéssel egy jövőbe mutató, az aktuális vevői igényeket szem előtt tartó, innovatív környezetet alakítottak ki, ahol a vásárlás valódi élményt nyújt valamennyi vásárlónak.

A hűtő-fűtő berendezéseket energiatakarékosra cserélték, a gépészeti hulladékhőt a meleg víz előállítására fordítják. A hangosítást, a tűzjelző rendszert, és az energiahálózatot hatékonyabbak váltották. A világítást környezetbarát LED-izzókkal valósították meg. Valamennyi hűtőszekrény és -bútor már a takarékosabb szériából származik.

A hagyományos kasszák mellett új kasszainformációs rendszer segíti majd a tájékozódást, emellett elérhető lesz az ingyenes internet is a wi-fi hálózat kiépítésének köszönhetően a SPAR toGo étterem területén.

A SPAR Magyarország üzlethálózatának folyamatos bővítésére az idei évben 23 milliárd forintot fordít, összesen 24 áruház újul meg és 5 új áruház nyitja majd meg kapuit.