Az ALDI Magyarország 2017-es komplex energiaprojektje elnyerte a CSR Hungary idei díját a „Környezet-Zöld kiválóság” kategóriában.


Az ALDI Magyarország a vásárlókért, munkatársaiért, partnereiért és a környezetért felelős vállalatként folyamatosan fejleszt és vezet be környezetbarát alternatívákat, amelyek összességében csökkentik működésének környezetre gyakorolt negatív hatásait és hozzájárulnak egy élhetőbb bolygó fenntartásához. E célkitűzés részeként indított a vállalat egy többlépcsős zöldprogramot az év elején. A program első lépéseként 2017. január 1-jétől az ALDI teljes magyarországi üzlethálózata, biatorbágyi 52 000 négyzetméteres logisztikai központja és a központi igazgatás épülete egyaránt a MOL által biztosított zöldáramra állt át, így az ALDI lett az első olyan kiskereskedelmi áruházlánc, amely itthon teljes hálózatának villamosenergia-szükségletét zöldáramból fedezi. Az átállás következtében 40%-kal csökkent az ALDI magyarországi CO2-kibocsátása. Az energiaprojekt során márciusban a vásárlók nem csupán energiatakarékos termékeket vásárolhattak az áruházlánc üzleteiben, hanem egy ingyenes 50 tippet tartalmazó kiadvány segítségével csökkenthették háztartásuk energiafogyasztását. Ezután a kalandkeresők az energiatakarékossághoz kapcsolódó feladványok, logikai fejtörők megoldásával egy izgalmas szabadulószobában tehették próbára tudásukat, amely hónapokon keresztül ingyenesen rendelkezésre állt az ALDI vásárlói és dolgozói számára.
Áprilisban a vállalat országos faültetési pályázatot hirdetett oktatási intézmények számára, amely során a beérkezett pályázatokból végül négy iskolát választott ki. Az intézmények udvarait a diákok, tanárok és az ALDI dolgozói zöldítették ki október hónap során. A vállalat támogat Nyáregyházán egy olyan egyedülálló kezdeményezést, mely a legfiatalabb generációt, az óvodásokat érinti, ahol egy teljes mértékben újrahasznosított alapanyagokból épült, miniatürizált világot hoztak létre: ebben szélturbinát és napelemeket is telepítettek a faluba, a gyermekek mini elektromos autókkal közlekedhetnek, mini e-töltőállomásokon tölthetik őket, és elmehetnek velük bevásárolni a mini ALDI boltba.
„Büszkék vagyunk arra, hogy az idén tízéves Magyar Üzleti Felelősség díja az ALDI energiaprojektjének ítélte a CSR Hungary Díjat a Környezet - Zöld Kiválóság kategóriában. Felelős vállalatként tovább keressük, és folyamatosan fejlesztjük azokat a megoldásokat, amelyek csökkentik vállalatunk ökológiai lábnyomát, így nem csupán termékei minősége és alacsony árai miatt érdemes választani az ALDI-t” – nyilatkozta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.