Idén a vásárlók is sokkal intenzívebben készülnek a Black Fridayre, amit jól jelez, hogy már a fekete péntek előtt a kedvencek közé mentik azokat a termékeket, amelyeket akciós áron kívánnak beszerezni. Ezzel párhuzamosan az eMAG logisztikai részlege csaknem egymilliósra bővítette raktárkészleteit a fekete pénteki kampány miatt, a Marketplace-en lévő partnercégeket pedig algoritmus általi javaslatokkal és jutalék-visszatérítéssel sarkallja akciózásra a vállalat.

Budapest, 2022. november 16.  Az eMAG belső statisztikái azt mutatják, hogy a felhasználók a tavalyinál tudatosabban készülnek a cég idén november 18-ára időzített Black Fridayére, hiszen november első hetében több mint 30 százalékkal több terméket mentettek el előre a felhasználók az eMAG.hu-n 2021. azonos időszakához képest abból a célból, hogy a fekete pénteken könnyen és gyorsan be tudják szerezni az akciós termékeket. 

November harmadik hetének első napjaiban még nagyobb érdeklődés mutatkozik meg az adatokból, közel 120 százalékkal több termék került a felhasználók kedvencei közé. A legtöbb (több mint 93 ezer) elmentett termék a háztartási kisgépek közül kerül ki, de népszerűek a játékok (csaknem 78 ezer), a háztartási nagygépek (mintegy 64 ezer), a különböző háztartási kiegészítők (több mint 48 ezer), illetve a hűtő-fűtő berendezések (36 ezer) is. Tartós élelmiszerből tavalyhoz képest több mint dupla annyit, csaknem tízezer terméket mentettek el az akciós árakra vadászó eMAG-felhasználók a fiókjaikba november első felében.

Idén jelentős segítséget jelent, hogy az épülő dunaharaszti logisztikai bázist részlegesen már a Black Friday előtt használatba vette az eMAG, ebből a raktárból elsősorban az idei sláger modern háztartási nagygépeket fogják kiszállítani. A fekete pénteki rohamra szeptember vége óta készül a cég: ősz óta fokozatosan zajlott a saját forgalmazású termékek készleteinek megduplázása: ez közel egymillió darab terméket jelent, amelynek tárolása hétköznapi üzemhez képest másfélszer nagyobb, közel 60 ezer négyzetméternyi területen történik - Dunaharaszti mellett az üllői és az Ezred utcai bázisokon.

Az ünnepi szezonra a cég csaknem megduplázta a logisztikai munkatársak számát, a fekete pénteket követő hetekben pedig az easybox csomagautomatákat is a szokásosnál gyakrabban töltik fel a megnövekedett rendelésszámhoz igazodva. Annak érdekében, hogy gyorsabban pöröghessen a kiszolgálás, a fekete pénteki rendeléseket legfeljebb 48 órán belül át kell vennie a vásárlóknak.

Az eMAG 2022-es Black Fridayán a korábbi éveknél is jobban előtérbe kerülnek a Marketplace platformon árusító kereskedőpartnerek, hiszen 1300 partnercégtől mintegy egymillió fekete pénteki ajánlat lesz elérhető a november 18-i fekete pénteken. A kereskedőpartnerek számára a jelenlegi gazdasági helyzetben cégmérettől függetlenül kulcsfontosságú egy olyan nagy volumenű, forgalomnövekedést segítő kereskedelmi akción való részvétel.

Az eMAG idén hetekkel a kampány előtt minden partnere számára személyre szabott hírlevelet küldött, amelyben az oldal algoritmusai által fekete pénteki akcióra javasolt termékekről tájékoztatták a kereskedőket. Az algoritmus által javasolt “slágertermékek” a korábbi évek tapasztalatai alapján a fekete pénteki kampányban átlagosan akár tízszeres forgalmat is generálhatnak az eladóknak a normál időszakhoz képest. 

A Black Friday kampányok esetében az eMAG jutalékvisszatérítést is biztosít a kereskedőpartnerek számára - annál nagyobb mértékűt, minél nagyobb kedvezményeket kínálnak - így sarkallva a Marketplace-partnereket a minél ütősebb akciók kidolgozására. Emellett az eMAG munkatársai a személyes partneri konzultációk során is segítik a kampányokra való felkészülést, beleértve az uniós árazási szabályoknak való megfelelőséget is.

Tavalyhoz hasonlóan az eMAG november 18-i Black Fridayán az európai uniós előírásoknak megfelelően egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltünteti a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti - szintén az uniós direktíva alapján. 

A Black Friday rendelések kiszállítását idén december 2-ig vállalja az eMAG, a cég várakozásai szerint a rendelések 70 százalékát pedig mindössze 5 napon belül feladják a megrendelőknek.  Idén a legkedvezőbb kiszállítási lehetőség egyértelműen az országszerte több mint hatszáz helyszínén elérhető easybox hálózatának csomagautomatában való átvétel. Az eMAG új, közel 117 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai központjának első ütemét már használatba vette a cég, ez is segít kiszolgálni az idei fekete pénteki rendelések gyors kiszállítását.