A Lidl kizárólagos, hivatalos friss élelmiszerpartner minőségben szponzorálja a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A megállapodás értelmében az áruházlánc a magyar-szlovák rendezésű eseményen friss gyümölcsökkel, valamint ásványvízzel látja el a játékosokat, játékvezetőket, bírókat és önkénteseket a torna ideje alatt.

Az Európai Kézilabda Szövetséggel (EHF) való partnerség meghosszabbításával a vállalat továbbra is a kézilabdasport, valamint az egészséges és sportos életmód iránti elkötelezettségét jelzi és immár 6. alkalommal válik egy Eb vagy Vb hivatalos friss élelmiszerpartnerévé.

A Lidl számára mind nemzetközi mind hazai szinten stratégiai fontosságú az egészségtudatos életmód támogatása és ennek megfelelően alakította ki szponzorációs programját, valamint döntött arról, hogy ismét egy nagyszabású sportesemény mellé áll.

„Nagy izgalommal várjuk már most, hogy a közelgő férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos friss élelmiszerpartnere lehessünk. Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára, és egyúttal hangsúlyozzuk alapvető kompetenciánkat is: a friss, kiváló minőségű, kedvező ár-érték arányú élelmiszerek biztosítását. Ráadásul mindezt egy sporttörténelmi pillanatban tehetjük, hiszen Magyarország először rendez férfi kézilabda Eb-t.” – nyilatkozta Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot 2022. január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában. Ezt követően a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak Németország ad otthont, amelynek szintén a Lidl lesz a friss élelmiszerpartnere.