"Süti" információ ezen a weboldalon

Azért, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk weboldalunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Viszont ez esetben nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését. 

Ipar

A müzli immunis a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira

Bár a koronavírus járvány gazdasági hatása több édesipari termékkategóriában is a forgalom csökkenéséhez vezetett, a müzli, amely az utóbbi két évtizedben a kekszekkel együtt következetesen a leggyorsabb növekedést mutatja, változatlanul jól tartja magát – hangzott el a Magyar Édességgyártók Szövetségének rendezvényén. A járványügyi szabályok betartásával megrendezett, élőben és online is követhető sajtóbeszélgetés vendégei a COVID-19 árnyékában az édesipar állapotáról adtak áttekintést, amely a nehéz húsvéti időszak után biztatóbb kilátásokkal tekint a karácsonyi időszak elé.

A fenntartható táplálkozással foglalkozik a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az Élelmezés világnapja kapcsán nem megkerülhető a fenntartható táplálkozás kérdése. Ma már az étkezés egészségre gyakorolt hatása mellett azzal is foglalkozni kell, hogy az étrendünk, illetve az élelmiszerek előállítása és csomagolása milyen terhet ró a környezetünkre. A dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek feladata az is, hogy körültekintően és szakmai alapon ítéljenek meg minden olyan új étrendet vagy élelmiszert, amelyet a környezeti szempontok figyelembevételével alakítanak ki.