A Cseri Pincészet különleges CSR kampány keretein belül hívja fel a figyelmet a hazai vendéglátás újraindulásának támogatására; 6 kiemelt partnerükkel összefogva egy pohár Rozét vagy Sauvignon Blanc-t ajándékoznak minden étlapról rendelő vendégnek.
A Cseri Pincészet különleges CSR kampány keretein belül hívja fel a figyelmet a hazai vendéglátás újraindulásának támogatására; 6 kiemelt partnerükkel összefogva egy pohár Rozét vagy Sauvignon Blanc-t ajándékoznak minden étlapról rendelő vendégnek.
Áprilisban belföldi termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal csökkentek, az ipar exportértékesítési árai 6,1 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel azelőtt. Az ipari termelői árak együttesen 3,7 százalékkal meghaladták az előző év azonos időszakáét - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.
Bővebben: Adománygyűjtési akciót indít a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A hazai vállalatok 50 százalékát saját bevallásuk szerint egyáltalán nem, vagy csak enyhén érinti a koronavírus miatt továbbgyűrűző válság, ötödük pedig kifejezetten lehetőségként tekint rá – derül ki a Stylers friss kutatásából.
Bővebben: A magyar döntéshozók kétharmada robogna tovább a digitális transzformáció útján
A koronavírus-járvány ideje alatt több idő jut a családi étkezésekre, 10-ből 5 háztartásban pedig a gyerekek is kiveszik a részüket a konyhai munkából – derült ki a Nestlé által készített reprezentatív kutatásból, amely a magyar családok étkezési szokásait vizsgálta a karantén ideje alatt. Ha közös sütés-főzésről van szó, egyértelműen a palacsinta a sztár, a receptválasztásnál legtöbbször már az interneten keresünk, a menü összeállításánál pedig a családtagok ízlése a legfontosabb szempont.
Bővebben: Országos felmérés készült a koronavírus-járvány alatti táplálkozási szokásokról