A műanyag-újrahasznosítással kapcsolatos fenntarthatósági jövőkép részeként a PepsiCo, Inc. (PepsiCo) új célt jelentett be, miszerint 2025-ig 25%-os újrahasznosított anyagok használatát szeretné elérni a műanyag csomagolásokban.

A PepsiCo ezt a célt a beszállítóival és partnereivel együtt­működve szeretné elérni. A cél a PET italpalackokra is vonatkozik, hogy 2025-re a 33%-os újrahasznosított PET-használat elérhetővé váljon.

„A PepsiCo fenntartható műanyaggazdálkodási jövőképének célja egy olyan PepsiCo létrehozása, ahol a műanyagok soha nem válnak hulladékká. Ezt a jövőképet a műanyag csomagolásaink csökkentésével, újrahasznosításával és ismételt felhasználásával szándékozunk elérni, valamint a globális változás élvonalában való részvételünkkel a partnerkapcsolatok által” – ismertette Dr. Mehmood Khan, a PepsiCo alelnöke és vezető tudományos munkatársa.

„A PepsiCo már jelenleg is az élelmiszeripari használatra alkalmas, újrahasznosított PET egyik legnagyobb felhasználója világviszonylatban. A PepsiCo 2025-ös programja többek között tartalmazza azt a törekvést, hogy elérje az általa használt csomagolások 100%-os újrahasznosíthatósági, komposztálhatósági vagy biológiailag lebomló arányát, növelje az újrahasznosított anyagok alkalmazását, csökkentse az általa használt csomagolások szén-dioxid-kibocsátását, illetve a cél az újrahasznosíthatósági arányok növelése.