A szabad levegőn száradt ruhák illata a tökéletes frissesség érzését kelti, azonban a nagyvárosban élők számára ez nem gyakran adott.

Az új Lenor Fresh Air Effect textil öblítői olyan rendkívüli frissességet adnak ruháinknak, mintha a friss szellőn és szikrázó napsütésben száradtak volna.
Sok városban élő embernek nincs erkélye vagy más lehetősége arra, hogy a szabad levegőn szárítsa a ruháit. Gyakran az időjárási viszonyok sem kedvezők: az eső vagy az erős szél lehetetlenné teheti a friss levegőn történő száradást. Ha pedig egy autóút mellett lakunk, szárítás közben a szövet kellemetlen szagokat szedhet össze a forgalomból adódóan. Ha a lakásban kis helyiségben teregetünk, a ruha a környezetünkből származó szagokat halmozhat fel, amelyeknek az illat- lenyomatai észrevehetővé válnak, amikor viseljük őket. Ilyen szagok keletkezhetnek a ruhákon főzés takarítás közben is, vagy ha nem szellőztetünk naponta eleget. Ez a hatás tovább erősödik, ha a padlót szőnyeg borítja.

Mintha a ruha a szabadban száradt volna

A szabad levegőn, napfényben szárított ruháknak jellegzetes és egyedi illata van a fotokémiai reakciónak köszönhetően, amely akkor következik be, amikor a napsugár nedves szövetbe kerül. Emellett a napon szárított frissen mosott ruhák számos aldehidet és ketont termelnek, ezeket a szerves vegyületeket orrunk a növények vagy parfümök illatával társít. A Lenor legújabb fejlesztése, a Lenor Fresh Air Effect új, egyedülálló SolarDry™ technológiája képes utánozni azt az egyedi illatot, ami akkor jön létre, amikor a nap nedves szövettel találkozik, így az illat friss levegőn, napsütésben szárított ruha érzetét kelti, még akkor is, ha azt benti térben, lakásban szárították.
A P&G és a Lenor kutatói 3 évig dolgoztak a technológia kifejlesztésén és 800 fogyasztóval konzultáltak arról, hogy ők mely elemeket társítják a kinti szabad illattal, amely a legmagasabb színvonal sokuk számára. Az illatasszociációk összeállításával a Lenor megalkotta azt a jellegzetes kültéri frissességet, amely a szabadban szárítás során keletkezik a ruhán.

Frissesség biztosítása a fenntarthatóság figyelembevételével

A Lenor Fresh Air Effect a piacon elérhető legkoncentráltabb textil öblítő. Formulája kétszer olyan koncentrált, mint a korábbi Lenor termékek. A termékből 14 ml-es adag elég egy mosáshoz, ellentétben a korábbi 30 ml-es adaggal. A több mosás lehetőségével hosszabb ideig használható egy flakon termék, ezáltal kevesebb csomagolási hulladékot termelünk. A kevesebb flakon, kevesebb szállítást eredményez, a koncentrált formula így 60%-kal csökkenti a kamionok számát az utakon.
A palack 100%-ban újrahasznosított anyagból készült, illetve teljesen újrahasznosítható. A gyártási folyamat fenntartható módon történik - a gyárak megfelelnek a „zéró termelési hulladék” kritériumnak, emellett a gyártáshoz 100%-ban megújuló energiát használnak.