Az elmúlt időszak nehézségei kihívást jelentettek a diákok, tanárok és szülők számára egyaránt. A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme programot a Ferrero Csoport azért hozta létre, hogy népszerűsítse az aktív életmódot, és a fiatal generációt mozgásra ösztönözze, ugyanakkor a 2019/2020-as tanévre meghirdetett program megvalósítása a digitális munkarend idejére szünetelt.

A program most újult erővel és izgalmas kihívásokkal tér vissza, hogy segítsen a gyerekeknek megszeretni a mozgást, leküzdeni az akadályokat, és hozzájáruljon ahhoz, hogy a gyerekek sikeres és erős felnőttekké váljanak.

Az általános iskolás gyermekek fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű testmozgás, és egy kis kreativitás segítségével meghozhatjuk kedvüket a rendszeres sportoláshoz.  Az iskolák a kényszerszünet idejére sem maradtak teljesen feladatok nélkül, ugyanis tavasszal elindult a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme Otthon program, amely a korlátozások időszakában is különböző kreatív és játékos gyakorlatokat tartalmazó videókkal igyekezett segíteni, hogy színesebben teljenek a hétköznapok. A program a távoktatás idején kifejezetten a tanárok és szülők számára jelentett segítséget.

Az iskolai program folytatásaként decembertől megújult feladatokkal és játékokkal ösztönzi a gyermekeket sportolásra. A megváltozott helyzethez igazodva, az eddigi játékos sorversenyek helyett az egyénileg is elvégezhető gyakorlatokra kerül a hangsúly, ami hozzájárul ahhoz, hogy senki ne maradjon ki a játékból, és biztonságos körülmények között teljesíthessék a részvevők a kifejezetten erre az időszakra megalkotott kihívásokat. Nem mellesleg az új technikák segítséget nyújthatnak a testnevelő tanároknak az oktatásban, legyen szó akár távoktatásról is.

A 2020/2021-es tanévben a programot folytatva, a korábban sorsolás útján bekerült iskolák egy-egy osztálya kreatív és ügyességi feladatok teljesítésével, több hónapon át a testnevelő tanárok segítségével rendszeresen gyakorol majd, játékos formában, folyamatosan, akár otthoni környezetben végezve el a feladatokat. A program összeállítása és lebonyolítása a Testnevelési Egyetem rekreáció tanszéke tanárainak és animátorainak szakmai segítségével valósul meg. A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme program azon túl, hogy aktív életmódra ösztönzi a diákokat, céljaként tűzte ki az iskolák anyagi támogatását is, így a részvevő iskolák nem csak értékes sportszerekhez, hanem a korábbi évekhez hasonlóan jelentős pénzösszeghez juthatnak, amely összegeket az iskolai sportfoglalkozásokra, illetve tornatermük fejlesztésre fordíthatják.

Természetesen a szervezők továbbra is gondolnak a családokra, és heti rendszerességgel ezentúl is elérhetőek online gyakorlatok a Kinder Joy of Moving – A mozgás öröme program honlapján a Családi programok között, melyeket a gyerekek önállóan is elvégezhetnek, de az egész család számára is szórakoztatóak lehetnek. Többek között ügyességi és mozgás koordinációt fejlesztő játékokkal ösztönzik a gyerekeket, hogy a mozgás elősegítse mindennapi kikapcsolódásukat.