Példaértékű és a hazai gazdaság erejét mutató vállalkozói bizalom jele, hogy tizenötmilliárd forintból - a kormány csaknem hétmilliárd forintos támogatásával -Magyarország legnagyobb sütőipari üzemét építi fel a Lipóti Pékséget működtető Lipóti Tóth és Társai Zrt. Hatvanban - jelentette ki a pénzügyminiszter a beruházás pénteki alapkőletételi ünnepségén.

Varga Mihály a fejlesztés megvalósítását a cég és a kabinet "közös vállalkozásának" nevezve rámutatott: a Lipóti Pékség beruházása egy hagyományos iparágat képviselő, mégis innovatív és piacnyitó projekt. Az új üzem - bár robottechnikára épül - 260 új munkahelyet teremt, és lehetővé teszi, hogy a vállalat termékei az észak-magyarországi térségben is elérhetővé váljanak - tette hozzá.   

Kiemelte: a Lipóti kapacitásbővítése kifejezi, hogy a magyar vállalkozók bíznak a magyar gazdaság erejében és a segítő gazdasági és piaci környezetben. A koronavírus-járvány után az ilyen, áldozatvállalásra is hajlandó, elkötelezett vállalkozások építik fel és teremtik újra a magyar gazdaság jövőjét - mondta a miniszter.

(MTI/foto: Komka Péter)