Kategóriájában a világ tíz legjobbja között végzett

Egyedülálló sikerrel zárta szereplését a Franciaországban megrendezett világversenyen a Hungaria pezsgő egyik ’legifjabb’ tétele, az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry. Nem ’csupán’ aranyérmet szerzett, hanem óriási szenzációként a világ TOP10 legjobb pezsgője közt végzett a francia Effervescents du Monde 2019 világversenyen. Ez a különleges pezsgősiker azért is lenyűgöző, mert ez az első alkalom, hogy Magyarország ilyen elismerésben részesült a dijoni megmérettetésen. A Hungaria Rosé Extra Dry mellett pedig csak francia és spanyol versenytársak kerültek a TOP10-es elitkörbe.

A pezsgők (sparkling wines) nemzetközi versenyét, az Effervescents du Monde-ot 17. alkalommal tartották meg Franciországban, ahol ez alkalommal 22 ország 564 buborékos tétele csapott össze. A több mint 100 főből álló nemzetközi zsűri három napon át vizsgálta szigorú minőségi elvárások mentén és a legmegfelelőbb kóstolási körülmények közt a benevezett italokat. Egyébként még két másik magyar pezsgő is szép eredménnyel szerepelt a versenyen, mind a kettő ezüstéremben részesült.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy ilyen rangú elismerést kapott a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk. Ez a siker nagyban hozzájárulhat a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének növeléséhez is. Végre komolyan veszik a rosé pezsgők világát is: megítélésük sokat változott az elmúlt években, nem csoda, hogy ma már az egész pezsgőpiac jól látható részét teszik ki világszinten. Koccintsunk együtt a magyar sikerre!” – tette hozzá Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.