Elindult a „Nutrition for zero hunger” kezdeményezés

A Herbalife Nutrition, a világ vezető wellness vállalata útjára indította globális kezdeményezését, a “Nutrition for Zero Hunger”-t, amelynek keretében 2 millió dollárral támogatja az éhezés felszámolását, megfelelő táplálékot biztosít rászorulóknak, és hozzájárul az elhízás növekvő problémájának orvoslásához. A nonprofit partnerek bevonásával közös kezdeményezés célja az egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés biztosítása, a táplálkozásról szóló oktatás javítása, a fenntartható élelmiszerforrások megismerése és e globális kihívások széles körben való tudatosítása.

 

A program elindításával együtt a vállalat bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Feed the Children nonprofit szervezettel, amelynek célja, hogy világszerte legyőzze a gyermekéhezést.

 

„A Nutrition for Zero Hunger kezdeményezés kulcsfontosságú és járványszerűen terjedő problémákkal foglalkozik. Reméljük, hogy partnereinkkel, mint például a Feed the Children folytatott munkánk révén olyan világot építünk, ahol mindenki számára elérhetők lesznek a minőségi ételek és a táplálkozás” - mondta Alan Hoffman, a Herbalife Nutrition vállalati kapcsolatokért felelős globális ügyvezető alelnöke.

 

A világ egyik vezető táplálkozással foglalkozó vállalatát, a Herbalife Nutritiont közel 40 éve a helyes táplálkozás fontosságára és értékeire alapozták, hogy megbízható tápanyagforrást biztosítson a Független Herbalife Tanácsadók hálózatán keresztül a vásárlók számára világszerte.

 

“A Feed the Children büszke arra, hogy a Herbalife Nutritionnal együtt dolgozhat a gyermekéhezés problémájának megoldásán” – mondta el Travis Arnold, a Feed the Children elnök-vezérigazgatója. - “Ezt a kihívást nem lehet egyedül megoldani. Tudjuk, hogy együttes erővel nagyobb hatással leszünk azoknak a családoknak az életére, akiknek szerte a világon leginkább szükségük van ránk.”

 

A Feed the Children célja családok és közösségek biztonságos életének megteremtése élelmezési támogatások és egyéb források segítségével az Egyesült Államokban és további tíz országban. A szervezet 2018-ban több mint 40 000 tonna élelmiszert és alapanyagot osztott szét, partnereivel együttműködve pedig 6,5 millió ember támogatott világszerte.

 

A stratégiai partnerkapcsolatok támogatása mellett, a Nutrition for Zero Hunger céljai összhangban állnak az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzésével, amely elszánt fellépésre szólít fel az élelmezésbiztonság elérésére és a táplálkozás javítására világszerte, valamint az éhezés minden formájának megszüntetésére 2030-ig. A kétmillió dolláros támogatással a vállalat a következőket tűzte ki célul:

  • Együttműködést kezdeményez éhezéssel, élelmiszerbiztonsággal és alultápláltsággal foglalkozó szervezetekkel
  • Tápláló élelmiszereket és táplálkozási termékeket adományoz rászorulóknak
  • Forrásokat biztosít a helyes táplálkozással kapcsolatos oktatáshoz
  • Integrált kampányok révén bevonja és oktatja a közösségeket világszerte

 

“Látjuk, hogy az egészséges táplálkozás hogyan hat az emberek életére, így elkötelezetten támogatjuk a sebezhető csoportok támogatását a világ minden táján.” – tette hozzá Hoffman.