A Coca-Cola HBC – a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozója – legalább 10 országban tervezi elindítani a Costa Coffee forgalmazását 2020-ban.

A 28 országban jelenlévő vállaltcsoport többek között Bulgáriában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Svájcban kezdi meg a Costa Coffee értékesítését az elkövetkezendő évben.  A döntés rengeteg fogyasztót, vevőpartnert és értékesítési csatornát érint, valamint nagyban hozzájárul ahhoz a stratégiai célkitűzéshez, hogy a cég teljeskörű italgyártóvá váljon.

 “Ez egy nagyszerű hír, hiszen ezzel a lépéssel valódi értéket teremtünk vevőpartnereink és saját magunk számára is” - mondta Zoran Bogdanovic, a Coca-Cola HBC vezérigazgatója. “Azzal, hogy egy olyan erős márka, mint a Costa Coffee a portfóliónk részévé válik, lehetőségünk nyílik még több fogyasztási alkalommal italt kínálni fogyasztóinknak, valamint még szorosabbra fűzhetjük együttműködésünket vevőpartnereinkkel minden értékesítési csatornán. Jól felépített infrastruktúrával, folyamatokkal, tapasztalattal és tudással rendelkezünk a kávé kategóriában, vagyis minden adott ahhoz, hogy élni tudjunk az előttünk álló nagyszerű lehetőséggel.”

 Az italok között a kávé az egyik legjövedelmezőbb, leggyorsabb árbevétel- és nyereségnövekedést generáló termék. A Coca-Cola HBC 28 országában sokmilliárd dolláros árbevételt termel ez a kategória, és az előrejelzések szerint még mindig évente 4 százalékkal növekszik a forgalma.

 A The Coca-Cola Company 2019 januárjában vásárolta meg a Costa Coffee-t, majd a piacszerzésre fókuszálva elsősorban a kávéautomaták és a fogyasztásra kész italok piacán növelte üzleti aktivitását. A Costa Coffee jelenleg piacvezető Nagy-Britanniában, de egész Európában, a Távol-Keleten, a Közel-Keleten és Afrikában is rendkívül népszerű.

 “Nagy várakozásokkal tekintünk a Coca-Cola HBC-vel való együttműködésünkre, amelynek révén kiváló kávénkat még több fogyasztóhoz juttathatjuk el” - mondta Jennifer Mann, a The Coca-Cola Company-val való együttműködésért felelős vezető. “A mostani megállapodásunk ismét megmutatta, hogy a Costa Coffee mennyire fontos szerepet tölt be a Coca-Cola 24/7 üzletstratégiájának megvalósításában.”