Hat doboz egy kockát alkotva optimalizálja a helykihasználást a szállítás és a tárolás során

A Tetra Pak bemutatta a Tetra Classic® Aseptic 65ml Cube (kocka) csomagolást, amely hatékony megoldást kínál a tejtermékek, gyümölcslevek és egyéb folyékony élelmiszerek szállítására és tárolására. A csomagolást már sikerrel alkalmazza a Tetra Pak egyik ügyfele Délkelet-Ázsiában.

 A csomagolás méreteit úgy alakították ki, hogy hat doboz együtt egy kockát alkosson, így optimalizálva a helykihasználást a szállítás és a tárolás során. Ez jelentősen javítja költséghatékonyságot és csökkenti az ökológiai lábnyomot is.

 A kartondoboz a vállalat tetraéder alakú, minimális csomagolóanyag felhasználásával készülő Tetra Classic Aseptic termékcsaládjához tartozik.

 Az egyedi megoldásnak köszönhetően több termék csomagolható össze, helyet takarít meg a szállítás során, és így egyszerre akár 9600 terméket is el lehet helyezni egyetlen raklapon. Az új doboz kevesebb másodlagos csomagolást (akár 28%-kal kevesebbet, mint a hasonló csomagolási megoldások), és körülbelül 40%-kal kisebb helyet igényel ugyanazon mennyiségű termék szállítása esetén. Ezzel olyan környezetvédelmi előnyei vannak, mint például az alacsonyabb CO2 kibocsátás. Az élelmiszerek így olcsóbban és biztonságosabban szállíthatók nagyobb távolságra, aminek köszönhetően kedvezőbb áron lesznek elérhetők a fogyasztók számára.

 Aleksandra Jędrzejewska, a Tetra Pak marketing igazgatója elmondta: „Az új csomagolás nemcsak a fogyasztók, hanem az üzletláncok számára is előnyös. Ezzel pénzt takaríthatnak meg mind a szállítás, mind a raktározás területén. A Tetra Classic Aseptic 65 ml-es Cube csomagolás megbízható élelmiszervédelmi tulajdonságának, a minimális anyag felhasználásnak, valamint a hatékony szállíthatóságának köszönhetően egyszerű választ ad a környezetbarát csomagolások iránti növekvő igényre."

 A csomagolást 2018 decembere óta használja a Tetra Pak egyik ügyfele Délkelet-Ázsiában főzési alapanyagként forgalmazott kókusztej csomagolására azokon a piacokon, ahol a logisztikai infrastruktúra nem megfelelő.