2017-ben megközelítőleg 16 millió palackkal több terméket értékesített a magyar piacon, mint a megelőző évben, ezzel éves szinten 282 millió palackra növelte értékesítését.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. a termékportfóliójában lévő márkák erejének köszönhetőn tovább erősítette vezető pozícióját a hazai ásványvízpiacon. A két nagynevű magyar ásványvízvállalat – a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. – 2016-os egyesülését követően létrejött cég vezető szerepét jól mutatja, hogy 2017-ben megközelítőleg 16 millió palackkal több terméket értékesített a magyar piacon, mint tavaly, számlázott árbevételét pedig mintegy 900 millió forinttal növelte. A vállalat piaci részaránya évről évre folyamatosan nő; a 2017 januártól novemberig tartó időszakban a természetes ásványvízpiacon értékben 36,5 százalékos részesedést ért el, ami 45 bázispont növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest .

Az előzetes éves adatok értékelése alapján 2017-re rekord értékesítési számokat vár a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. A 2017 januártól novemberig tartó időszakban a vállalat eladásainak volumene az ízesítetlen (természetes) ásványvízpiacon 3 százalékkal nőtt, amely meghaladja a piac átlagos, 2,3 százalékos növekedését. Míg értékben a piac 5,6 százalékkal, a Szentkirályi-Kékkúti Kft. 6,9 százalékkal növekedett ugyanezen időszakban.

 

 

„A 2017-es év sikerei is mutatják a Szentkirályi-Kékkúti egyesülésben rejlő erőt: cégünk minden területen kimagaslóan fejlődik, erősíti piacvezető pozícióját. De nem kényelmesedünk el. Új, magas magnézium tartalmú természetes ásványvíz, a Magnesia forgalmazását kezdtük meg a hazai piacon. Kékkúton átadtuk a 2,6 millió euró értékű beruházásunkat, ahova hazánk egyik legmodernebb szirupkeverő technológiáját telepítettük. 2018-ban a megnövekedett vásárlói igények kiszolgálása érdekében jelentős kapacitásbővítést tervezünk szentkirályi üzemünkben. Célunk, hogy tovább őrizzük Magyarország ásványvíz nagyhatalmi pozícióját” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.