A globális ICT szolgáltató Getronics nagy értékű, hét évre szóló megbízást nyert el az Intersnack-től, a nemzetközi snack-piac vezető szereplőjétől.

A németországi központtal működő globális Intersnack holding több mint 20 nemzetközileg jól ismert márkát tudhat a magáénak, amilyen a Hula Hoops, a funny-frisch, a Chio, a McCoys, a POM-BÄR, a KP nuts, az Estrella, a Vico, illetve az ültje. Az Intersnack magyarországi érdekeltségekkel is rendelkezik, így a szerződés hazánkat is érinti.

A Getronics feladata a teljes üzleti folyamatokat átfogó (end-to-end) globális IT infrastruktúra kialakítása és működtetése lesz: szolgáltatásintegráció és menedzsment (SIAM), végfelhasználói informatikai és hálózati szolgáltatások, hardver és szoftver, biztonsági szolgáltatások és ügyfélszolgálat – mind a szerződéses csomag részét képezik. Ez az infrastruktúra lesz az alapja az Intersnack által megbízott Infor azon projektjének is, melynek során a vállalat üzleti folyamatait ERP felhőalkalmazásokba migrálják.

Az Intersnack növekedését az organikus fejlődési folyamatok mellett felvásárlási lépések is kísérik, melyek során a nagyvállalati működésből fakadó előnyök az egyes országokban működő helyi vállalatokra is kiterjesztésre kerülnek. Minden újabb akvizíció az IT infrastruktúra és a szolgáltatások bővítését igényli. Az Intersnack mára eljutott arra a pontra, hogy egyetlen, egységes platformot és környezetet szeretne létrehozni, melybe minden meglévő rendszerét migrálni tudja, és amelyben a jövő egységes rendszereit felépítheti. Így lehetővé válik, hogy a méretgazdaságosság előnyeit hordozó, a mindennapi informatikai és üzleti folyamatokat támogató alkalmazások a felvásárolt vállalatoknál is gyorsan és problémamentesen bevezetésre kerüljenek.

Henrik Bauwens, az Intersnack vezérigazgatója így fogalmazott: „IT műveleteink központosítása elengedhetetlen lépés a növekedési stratégiánk megvalósítása szempontjából. Az elmúlt kilenc hónapban olyan döntéseket hoztunk, melyekkel globális külső partner kezébe adjuk az országonkénti IT megoldások kezelésének legnagyobb részét. Infrastruktúránk ilyen mértékű kiszervezése egyértelműen mutatja, mennyire bízunk a Getronics alkalmasságában. A Getronics a jövőben globális szinten kialakítja és menedzseli a számunkra legmegfelelőbb rendszert, a szükséges platformot és az infrastruktúrát. Ezzel az ICT háttérrel az Intersnack még hatékonyabban és még sikeresebben bővítheti tovább sikeres márkaportfolióját és üzleti tevékenységét a jövőben.”

Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója a szerződéskötés kapcsán elmondta: „Tisztában vagyunk vele, milyen nagy jelentőségű az Intersnack részéről ez a kiszervezési döntés. Örömmel fogadtuk el a ránk bízott feladatokat, és készen állunk mind az Intersnack-kel, mind az Infor-ral való közös munkára. Ebben a jellegéből fakadóan világméretű programban pontosan azokat az IT szolgáltatásokat nyújtjuk majd, amelyekre a vállalatnak szüksége van. A Getronics számára ez a megbízás is annak bizonyítéka, hogy képesek vagyunk megérteni olyan globális vállalatok komplex igényeit, amelyeknek helyi szinten nagyon specifikus elvárásaik vannak. Képesek vagyunk tanácsadóként támogatni őket és a legmegfelelőbb megoldásokat szállítani számukra. Ez is mutatja, hogy napról napra közelebb kerülünk kitűzött célunkhoz, ami nem más, mint hogy a Getronics a vállalatok meghatározó globális üzleti partnerévé váljon a digitális átmenet során.”

A németországi központú Intersnack és a Getronics szerződése 23 országot fed le: 20 európai ország mellett – melybe Magyarország is beletartozik – Indiára, Vietnámra és Szingapúrra terjed ki. A szerződés összege nem nyilvános, bizalmas üzleti információt képez.