Magyar húsipari vállalkozás ritkán kap olyan komoly nemzetközi figyelmet és elismerést, mint a Venison Gusto: hét nevezett termékük mindegyike nyert az élelmiszeripar BAFTA-díjának is nevezett, világhírű Great Taste Awards versenyen, összesen tizenegy csillaggal büszkélkednek. A napokban hirdették ki, hogy három termékük arany fokozatú kiváló minőségű élelmiszer védjegyet nyert.

Mi a Bill Gates családjának is szállító magyar vállalkozás sikerének titka? Hogyan lehet prémium húsipari termékekkel világhírre szert ­tenni? Ivánácz Gábor tulajdonos szerint kizárólag természetes környezetben élő állatok húsából, professzionális technológiával készíthető olyan termék, amelyet a „nemes ízvilág, csúcsminőség, maradandó gasztroélmény” jelzőkkel lehet illetni.

A Venison Gusto különlegességei kizárólag természetes környezetben, tehát tápot és szemestakarmányt sem fogyasztott magyar vadak (őz, szarvas, vaddisznó), valamint Nemzeti Parkjaink területein élő (szürkemarha, vízibivaly) állatok tőkehúsából, a „régi idők” ízeit felelevenítő, tradicionális magyar receptek alapján készülnek.

A laktóz-, glutén- és felesleges adalékanyagmentes szalámik, kolbászok és érlelt húsok egytől-egyig bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagok felhasználásával, megalkuvást nem tűrő minőségi előírások betartásával lesznek igazán fantasztikus ízűek és érhetik csak el a kitűzött minőséget.

A Venison Gusto nemzetközi sikereit igazolja, hogy a luxusjachtok mellett nemcsak a Microsoft alapítójának, hanem Dr. Dre amerikai rappernek és számos sztárnak, ismert személynek szállítja hústermékeit.
A lassan 50 féle egészséges, magas minőségű különlegességet felmutató céget itthon is egyre több étterem, hotel keresi meg, ha igazán jó húsárut szeretnének kínálatukban, mert a vendég, aki már kiskereskedelmi forgalomban vásárolta, kóstolta, fogyasztja, igényli ezt a minőséget.

Noha Magyarország vadászati nagyhatalom, igazán magas minőségű vadhúsból készült szalámit, kolbászt nagyon kevés cég készít. Sajnos az olcsó, silány minőségű vadhústermékeket kipróbálókban sokszor erősödik az a hamis kép, hogy nem szeretik a vadhúst. Holott a hiba nem a vadhúsban van, csak olyan terméket kóstoltak, ami nyomokban vadhúst is tartalmaz, de nagyrészt nyesedékekből, ipari hulladékból és sertéshúsból készült.
Ivánácz Gábor tapasztalata szerint azért éri meg minőségi élelmiszert venni, mert sokszorta finomabb, és csak a természetes antioxidánsokban, telített zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend biztosítja testünk egészségét. (x)