A Danone, az Actimel és az Activia is elnyerte az idén tizennyolcadik alkalommal odaítélt Superbrands díjat, valamint a Danone vállalatként a Business Superbrands elismerésben is részesült.

A díj a fogyasztók és a szélesebb közvélemény körében is ismert, és elismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, melyben a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülhetnek.

A Danone a Superbrands díj eddigi fennállásának szinte minden évében, tizenhat alkalommal került be a mindössze 500 magyarországi fogyasztói márka közé, melyek a program során elismerésben részesültek. De a cég két legismertebb márkáját, az Actimelt és az Activiát sem először ítélték a kitüntető címre érdemesnek.

A díj odaítéléséről, mint minden évben, idén is egy többlépcsős előszűrést követően az összesen 40 tagú, független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság döntött. A díj olyan pozitív visszajelzés a brandekről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét részesülhettünk ebben az elismerésben. A Danone-nál régóta fennálló küldetésünk, hogy termékeink révén a lehető legtöbb fogyasztó egészséges életviteléhez hozzájáruljunk. Ennek szellemében arra törekszünk, hogy minél több embert ösztönözzünk az egészségesebb és fenntarthatóbb étkezési szokások felvételére, miközben mérhető táplálkozási, társadalmi, szociális és környezeti hatások elérése mellett kötelezzük el magunkat. Ez a díj is azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk” – mondta el dr. Kralovánszky Gábor, a Danone ügyvezetője az elismerés kapcsán.

Nemzetközi Superbrands Program

Idén huszonhét éve, hogy a marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek útjára indították a márkákat díjazó Superbrands programot Nagy-Britanniában. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím, Magyarországon 2004 óta díjaz.

Valamennyi országban kiemelt szerep és felelősség hárul a zsűrire, ezért kizárólag elismert szakemberek kerülhetnek be a bizottságba. A független grémium tagjai a feladatot társadalmi alapon végzik.

Business Superbrands Program

Idén tizenöt éves a magyarországi Business Superbrands program, amely az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait emeli ki, azaz olyan magyarországi cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal, szervezetekkel állnak kapcsolatban.

A Bisnode adatbázisa alapján, továbbá a jelentős hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével létrejövő mintegy 4000 márkát tartalmazó lista pénzügyi és szakmai szűrést követően kerül a bizottság elé. Ebbe a listába éppúgy beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – olyan kisebb vállalkozások, amelyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak, valamint kiemelkedő a hazai kommunikációs és márkaépítési gyakorlatuk. A Superbrands magyarországi programjának Szakmai Bizottsága 2022-ben végül mintegy 500 üzleti márkát díjazott a legkiválóbbaknak járó Business Superbrands elismeréssel.