Egy hónapig a saját vásárlásunkkal a rászorulóknak is beszerezhetjük a sütéshez szükséges élesztőt és lisztet. A Budafoki élesztőt gyártó cég akciójában a megvett termékkel azonos értékű adománnyal segíthetjük a nélkülözőket az Élelmiszerbankon keresztül.

A házi kenyér és süteménysütés a járvány óta népszerűbbé vált. Ezért az élesztő iránt is tartósan megnőtt a kereslet, hiszen többen és többet sütnek otthon. Most rászoruló családokon is segíthet az, aki Budafoki élesztőt vesz. A Lesaffre Magyarország akciójában minden ötdarabos élesztőcsomag vásárlásával két csomag instant élesztőt és egy kilogramm lisztet adományozhatunk a nélkülözőknek. Ezzel a budapesti gyártó lényegében a vásárlásunk teljes értékét adománnyá teszi. 

Az összegyűlt lisztet és élesztőt az Élelmiszerbank az országos partneri hálózatán keresztül juttatja a rászorulóknak. Ehhez a vásárláson túl az is szükséges, hogy a vevő regisztráljon az eleszto.hu oldalon a kapott blokk kódjával. Az a május 2-ig tartó akció végén derül ki, hogy összesen mennyi lisztet és élesztőt tudtak összegyűjteni a vásárlók.

A Budafoki élesztőt gyártó Lesaffre Magyarország ezzel az akcióval szeretné azokat is hozzásegíteni az otthoni sütéshez, akiknek erre gyakran nincs módjuk.

A jótékonykodás lehetőségének felkínálása mellett a budafoki gyártó nyereménnyel is ösztönzi a vásárlókat a rászorulók támogatására. Az eleszto.hu oldalon pedig tanácsokkal és receptekkel is ellátja azokat, akik sütni akarnak.