Hírek
Tipográfia

A halak húsa az egyik legegészségesebb táplálék, hiszen szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, teljesértékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért fogyasztása már gyerekkorban is ajánlatos.

A halak egyszerűen és gyorsan előkészíthetőek, a megfelelően előkészített halas ételek pedig nemcsak finomak, de fogyasztásakor sem kell a szálkákkal bíbelődni. Erről 2018. június 16-17-én, illetve június 23-24-én a Generali Gyereksziget közönsége is meggyőződhet, ha ellátogat a „Kapj rá!” 50-es számú standjához. A stand két hétvégén keresztül várja a családokat az Óbudai Hajógyári Szigeten. Az ízletes falatok mellett természetesen gyermekprogramokban sem lesz hiány.

A „Kapj rá!” kampányt a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. közreműködésével koordinálja. A kampány  felhívja a figyelmet a halfogyasztás pozitív egészségtani hatásaira valamint arra, hogy a halak húsa nemcsak egészséges, de finom is. A gyermekek számára különösen fontosak a halak húsában található teljesértékű fehérjék, vitaminok (pl.: A-, B1-, B2-, B12-, és D-vitamin), illetve ásványi anyagok valamint omega-3, -6, -9 zsírsavak, amelyek a szív- és érrendszert védő hatásáról ismertek.

A halak rendkívül változatos módon, szálkamentesen is elkészíthetőek. Ehhez a Generali Gyereksziget „Kapj rá!” standján és az ott elérhető kiadványokból is ötleteket meríthetnek a látogatók. Az ízletes falatokat meg is kóstolhatják, például a zöldfűszeres halgolyót házi paradicsomszósszal, vagy a fetasajtos halgolyót tzatzikivel.

Az izgalmas programok sem hiányozhatnak! Többek között papírfestéses haldíszítéssel, akrilfestéssel és papírmozaik készítéssel várunk kicsiket és nagyokat a pénztárcakímélő rendezvényen, amely ingyenesen látogatható.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek