Hírek
Tipográfia

Alig 2 két múlva, a hagyomány és az újdonság jegyében szervezik a 78. OMÉK-ot a Hungexpo és a Kincsem Park területén, nettó több tízezer négyzetméteren, összesen 969 kiállító részvételével – mondta Daróczi László, a rendezvényt szervező az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője az idén szeptember 20-24. között tartandó Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt beharangozó sajtótájékoztatón.

Az OMÉK látogatói kortól, nemtől függetlenül izgalmas programokra készülhetnek, így a közkedvelt, tradicionális állatbemutatók, kertészeti bemutatók, mezőgazdasági gépkiállítás, kézműves magyar élelmiszerek mellett olyan újdonságokkal is találkozhatnak, mint a közel 100 nm-en elterülő biosziget, az agráriumhoz köthető alapítványokat bemutató Civil Tér, vagy a digitális játszótér és gyereksziget, amelynek kínálatát gyerekprogramok gazdagítják.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy idén először - hagyományteremtő szándékkal - a kiállítás hivatalos megnyitását megelőzően a szakembereket OMÉK Szakmai Napra invitálják, melynek programtervét a szakmai igények felmérése alapján állították össze a szervezők.

A miniszter emlékeztetett: az OMÉK a legrégebbi és a legrangosabb magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari seregszemle, amely néhány éve már nemcsak az ország határain belüli, hanem a Kárpát-medencei magyar gazdák ünnepe is, a Kárpát-medencei gazdaszervezetek mintegy 400 négyzetméteren mutatkoznak be, 122 kiállítóval, határon túli élelmiszer-különlegességekkel. Fazekas Sándor felszólalásában arról is beszélt, hogy a kiállítás partnerországa idén Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere, a távol-keleti szigetország, Japán lesz.

Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a magyar-japán agrárkereskedelmi kapcsolatokról szólva arról beszélt, hogy Japán Ázsiában a magyar agrárkivitel legfontosabb célországa, a Japánba irányuló magyar export értéke tavaly 126 millió euróra emelkedett, a három évvel korábbi értéket tehát négyötödével haladta meg.

Feldman Zsolt, az FM agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az OMÉK előrendezvényeire és partnerrendezvényeire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy az igen népszerű Nemzeti Vágta egyik futamát az OMÉK tiszteletére OMÉK 2017 Nemzetközi Futamnak nevezték el. 

A sajtótájékoztatón szó volt a várható jegyárakról is, melyek a két évvel ezelőttihez képest lényegében nem változnak. A felnőtt napijegy 1200 Ft, a diák és nyugdíjas jegy pedig 500 Ft-ért lesz megvásárolható. 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek