Az élelmiszerpazarlás ellen tesz lépést ezzel a Tesco.

A Tesco lett az első brit szupermarket, amely zöldebb mandarinokat (satsuma, clementine) árul, mégpedig azért, hogy csökkentse az élelmiszerhulladékot. A Tesco azt mondja, hogy ezek a citrusfélék érettek, ám a spanyolországi magasabb hőmérséklet miatt a természetes érési folyamatot lelassították. 

Az enyhén zöld gyümölcs értékesítésével a Tesco azt mondja, hogy segít az élelmiszerhulladék csökkentésében az ellátási láncban és a fogyasztók asztalánál egyaránt.

tesco manadarin

"Jelen pillanatban a manadarinok az Egyesült Királyság élelmiszer áruházai által meghatározott általános minőségi előírásokon kívül esnek, de a Tesco vezető lépést tett az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében" - mondta Debbie Lombard, a Tesco citrusvásárlója. A múlt hónapban a szupermarket óriás bejelentette, hogy partnerségi megállapodásokat kötött a 24 legnagyobb élelmiszer-beszállítóval, azzal a céllal, hogy 2030-ig felére csökkentsék az élelmiszerhulladékot.

A beszállítók elkötelezték magukat az élelmiszerhulladék csökkentésében az ellátási láncban, és 12 hónapon belül közzéteszik az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos adatokat a saját működésükre vonatkozóan.