Négy rangos díjjal ismerték el a közelmúltban a SPAR Magyarország kezdeményezéseit és termékeit. Két termékdíja mellett a vállalat elismerést kapott a Máltai Manufaktúra termékeinek értékesítésével megvalósított körforgásos üzleti modelljéért is.

A 109 tagvállalatot tömörítő BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért - Business Council for Sustainable Development in Hungary) idén ötödik alkalommal adta át a Fenntartható jövőért díjat több kategóriában. A díjjal ösztönözni szeretnék a vállalatvezetőket, hogy döntéseikbe integrálják a fenntarthatóság szempontjait, és olyan – a szokásos üzletmeneten túlmutató – üzleti megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek az üzleti szféra más szereplőinek is követhető mintául szolgálnak. A zsűri döntése alapján a SPAR a Máltai Manufaktúra termékeinek értékesítésével megvalósított körforgásos üzleti modelljével az üzleti megoldások kategóriában nyert el díjat ebben az évben.

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös projektjét a Doing Good CSR Award zsűrije is fontos kezdeményezésnek ítélte meg, és a második alkalommal meghirdetett versenyén Special Mention oklevéllel értékelte. A SPAR üzleteiben megvásárolható vászontáskákból már összesen több mint 100 ezer darabot értékesítettek, hozzájárulva a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varróüzemében dolgozó lányok és asszonyok megélhetéséhez. Az eddig csaknem 20 ezer kézműves élelmiszertermékek eladásából származó bevétel pedig a jótékonysági szervezet pátyi és gyulaji műhelyében dolgozó fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű munkavállalóinak jelent segítséget.

A SPAR minőségi termékeit ebben az évben is rangos termékdíjakkal jutalmazták. A PPH Media negyedik alkalommal rendezte meg az Mentes-M versenyt, melyre idén összesen 19 főkategóriába vártak különféle termékeket. A SPAR free from laktózmentes sajttal töltött csirkemell gluténmentes panírban innováció / startup kategóriában kapott elismerést a szakértő zsűritől.

A NÉBIH Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszere garantált minőséget, biztonságot és fenntarthatóságot hirdet, amely a védjeggyel összekapcsolt márka iránti elköteleződést is előmozdíthatja a vásárlók körében. Az élelmiszeripar képviselőiből, szakértőkből álló testület azoknak a termékeknek ítéli oda az elismerést, ahol nemcsak a termék minősége, hanem a gyártási folyamatok is a legmagasabb színvonalat képviselik. Az idei évben a lédig SPAR Prémium bécsi virsli arany fokozatú Kiváló Minőségű Élelmiszer lett a zsűri döntése alapján.