Csomagolás
Tipográfia

A Waitrose & Partners újabb lépést tett annak érdekében, hogy csökkentse polcain a műanyagokat azáltal, hogy kartonból készült dobozkákat vezet be a szőlők árusításánál.

Ezek a kartondobozkák az áruházlánc Waitrose Duchy Organic and Waitrose 1 Sable nevű szőlői árusítására szolgáló hagyományos műanyag­dobozokat váltják majd fel. A Waitrose & Partners az első brit szupermarket, amely ilyen csomagolásban értékesíti majd a szőlőt. Az újrahasznosítható kartonra való áttérés kezdet­ben évente 12 tonna műanyagot takarít meg, ez a szám pedig az év során növekedni is fog. A szőlőknél a kartoncsomagolás használatára való áttérés szerves része a Waitrose & Partners cégnek a fenntartható csomagolás használatával kapcsolatban tett vállalásának. Tor Harris a Waitrose & Partners cégtől így fogalma­zott:

„Ez az először a Waitrose Duchy Organic és Waitrose 1 Sable szőlőinknél alkalmazott csomagolás hangsúlyozza a felesleges műanyagcsomagolás csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítéseinket. Jelentős mennyiségű műanyagtól szabadulhatunk meg azáltal, hogy műanyag dobozkák helyett kartont használunk.” 2009 óta a Waitrose & Partners már csaknem 50%-kal csökkentette a felhasznált csomagolás mennyiségét.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek