Az ALDI folyamatosan azon dolgozik, hogy áruválasztékában a magyar fogyasztók megtalálják az ízlésüknek megfelelő termékeket, a megszokott ízeket. Az áruházlánc tejkínálatának szinte teljes egésze és a széles, sokféle kiszerelésben elérhető trappista választékának 100%-a magyar termelőktől származó tejből készül, Magyarországon, magyar munkaerővel. 

 A magyar konyha fontos alapanyagai a tejtermékek. A magyar beszállítóknak köszönhetően az ALDI széles hűtött szortimentjében minden olyan tejtermék elérhető, amely elengedhetetlen a magyar gasztronómia és a hazai fogyasztók számára.  

Az ALDI állandó kínálatában elérhető különféle trappista sajtok 100%-ban magyar alapanyagokból és beszállítóktól érkeznek, a tejek - egyetlen prémium minőségű bio tejet kivéve - szintén magyar termelőktől származnak. A vállalat a magyar termelőktől érkező friss alapanyagokkal és kész termékekkel biztosítja vásárlói számára a tradicionális ízeket, a megszokott termékskálát, illetve a megszeretett és elvárt kiszereléseket, mindezt magas minőségben és mindig kiváló áron.  

A vállalat által kínált magyar trappista sajtokból jelenleg tízféle érhető el az ALDI áruházak hűtőpultjaiban. Ennek a szortimentnek részét képezi a tradicionális kör alakú, a felezett, félkör alakú, a tömb, a darabolt, a szeletelt és a reszelt trappista sajt, valamint az ALDI laktózmentes trappistát is kínál, amely felezett, félkör alakú és szeletelt formában kapható. 

A tejek között megtalálhatók a friss kancsós, az ESL és UHT tejek is. A három csoporton belül - 1 literes kiszerelésben kapható - 1,5%-os, 2,8%-os és 3,5%-os zsírtartalmú termékek közül választhatnak a vásárlók. Az UHT tejek között az Enjoy Free! mentes termékcsaládhoz tartozó laktózmentes tejek is elérhetők 1,5%-os és 2,8 %-os zsírtartalmú változatban, illetve ESL verzióban 3,5 %-os zsírtartalommal. A laktózmentes tejek termékfejlesztése folyamatos, mind az UHT-, mind az ESL-szegmensben.

Az ALDI-ban kapható tej és trappista sajt kínálatot két neves hazai gyártó, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. és a szekszárdi Tolnatej Zrt. gyártja. 

A magyar tejtermékek töretlen népszerűségének és egyre növekvő forgalmának köszönhetően a tej és trappista választék folyamatosan bővül, természetesen a jövőben is csak magyar tejfeldolgozóktól származó termékekkel. 

 

Az ALDI két sajátmárkás tejbrandet kínál üzleteiben, a Milfinát és a Kokárdást. A Milfina az ALDI DÉL vállalatcsoport saját tejmárkája és ma már több mint 150 tejtermékből álló kínálatot foglal magában: a hagyományos tej, tejföl, trappista sajt és rögös túró évek óta hazai alapanyagból, Magyarországon készül. Ebben a széles választékban a sajátmárkás laktózmentes tejtermékek Milfina - Enjoy Free co-branding márkák alatt találhatók meg. A Milfina termékcsaládban ezen kívül kávé- és habtejszín, többféle sajt, joghurt és desszert jellegű készítmény is megtalálható. 

A Kokárdás az Alföldi Tej Kft. saját márkája volt, amelyet kizárólag az ALDI számára fejlesztett ki 2015-ben. A termékek csomagolásán található piros-fehér-zöld kokárda jelzi, hogy csak magyar tejből, Magyarországon készült termékekről van szó, az árazást pedig úgy alakította az ALDI, hogy a lehető legkedvezőbb, belépő szintű legyen. A márka hamar közkedvelt lett az ALDI vásárlói körében, ezért a vállalat 2018 februárjában megvásárolta az Alföldi Tej Kft.-től a Kokárdás brandet, így hazai története során először szerzett tulajdonjogot egy magyar brandben. A Kokárdás márka kínálata ma már 40 ízben kapható 20 különböző termékből, a tej mellett többek közt joghurtból, vajból, tejfölből és túródesszertből választhatnak a vásárlók.