Hírek
Tipográfia

Az osztrák Rondo-Ganahl AG fennállása óta biztosítja partnereinek a kiemelkedő minőségű hullámkarton csomagolásokat. Magyar leányvállalata, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. tavasszal egy nagy volumenű, közel 400 millió forint értékű beruházás keretében megújította gyártó gépsorát, a fejlesztéssel pedig nemcsak a termékek minőségét, de a gyártás hatékonyságát is tovább növelte.

A vállalat soroksári üzemében a legmodernebb gyártóberendezésekkel állítja elő az áruk kereskedelméhez és szállításához a hullámpapír csomagolásokat.
Az osztrák Rondo-Ganahl AG – amely számos országban, többek között hazánkban is működik – sikerét a hosszú távú gondolkodásmódnak, az erőforrások felelősségteljes felhasználásának, a tudatosságnak, a magas minőségű szolgáltatásnak, és az ehhez szükséges fejlett eszközparknak köszönheti. 1994-ben létrehozott magyar leányvállalata, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Soroksáron üzemel, gyárában pedig a legmodernebb gyártóberendezésekkel állít elő hullámkartoncsomagolást az áruk kereskedelméhez, illetve biztonságos szállításához.
A magas színvonalhoz elengedhetetlen az eszközpark folyamatos karbantartása, illetve megújítása. Éppen ezért a Rondo Kft. tavasszal egy nagy volumenű, megközelítőleg 400 millió forint értékű beruházás keretében teljes mértékben megújította hullámkartongyártó gépsorát a budapesti üzemben. A C/E hullámosító-egység április végén végrehajtott cseréjével a gépsor immáron minden egysége a legkorszerűbb technológiát képviseli.
A felújításnak köszönhetően nagymértékben javul a gyártáskori minőség – különös tekintettel a síkfekvési tulajdonságokra –, ezzel egyidőben pedig lehetővé válnak olyan továbbfejlesztési lehetőségek is, mint az automatikus minőségszabályozó-rendszer kiépítése. Az automatizált rendszer emberi beavatkozás nélkül, azonnal reagál az esetleges paraméterváltozásokra, ezzel tovább javítva a gyártott hullámkartonlemezek minőségét. Az automatikus minőségszabályozásra vonatkozó fejlesztéseket a vállalat a közeljövőben tervezi megvalósítani.
„A préshevederes hullámosító-egységek a legmodernebb technológiát jelentik. Az új rendszerrel a ragasztás kisebb nyomással, mégis nagyobb felületen történik, amely simább felületet eredményez, és így lehetővé teszi a belső oldal nyomtatását is. A megvalósult felújítással emellett tovább növelhető a gépsebesség is, hiszen a hevederes rendszerű hullámosító-egységek akár a 450 m/perc sebességet is elérhetik – ez természetesen a teljes gépre nem érvényes, csupán az új egységekre. A beruházás tehát komoly előrelépést jelent a gyártás tekintetében, mind a minőség, mind a hatékonyság terén” – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek