Hírek
Tipográfia

A Tetra Pak budaörsi üzeme megszerezte az ötfokozatú Teljes Körű Hatékony Karbantartás (Total Productive Maintenance) díj 4. szintjét.

A Japán Üzemi Karbantartási Intézet (Japan Institute of Plant Maintenance) által alapított, „ipari Oscar-díjként” ismert rangos elismerés azon társaságok működését díjazza, amelyek a lehető legkevesebb hulladék, üzemi baleset és műszaki leállás mellett képesek termékeiket előállítani. A budaörsi gyártóüzem képviselői Kiotóban vették át a kitüntetést, és ezzel a Tetra Pak lett az első olyan magyar csomagolóanyag-gyártó cég, amely teljesítette a TPM-díj 4. fokozatát.

 A Tetra Pak budaörsi üzeme 2008-ban kezdte meg a TPM-módszer bevezetését, és 2010-ben szerezte meg a díj első (Kiválóság) fokozatát. Ezt követően, a folyamatos hatékonyságnövelésnek köszönhetően a TPM második fokozatát (Folyamatos kiválóság) 2012-ben, míg a harmadik fokozatát (Kitűnőség) 2014-ben sikerült teljesítenie a cégnek. A negyedik fokozat (Haladó kitűnőség) megszerzését megelőző audit 2016 végén zárult le, az elismerő díjat pedig nemrég Japánban vették át a gyár vezetői.

„A hatékonyságnövelés nem csak a versenyképesség-javítás egyik alapeleme, de egyben lehetővé teszi a fenntarthatóbb működést, így jobb minőségű termékeket állíthatunk elő, kevesebb energia és kevesebb nyersanyag felhasználásával” – mondta Jose Maria Vincenti, a Tetra Pak budaörsi gyárának igazgatója.

Mióta az üzem megkezdte a TPM-módszer alkalmazását, a gyártási hulladék mennyisége 31 százalékkal, a relatív energiafogyasztás 25 százalékkal, míg a CO2-kibocsátás 7,5 százalékkal csökkent. A mutatószámok alapján a budaörsi üzem a leghatékonyabb Tetra Pak gyáregység az Európai Unióban.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek