Zöld
Tipográfia

A REWE a vásárlók különböző igényeinek megfelelően különböző gyártók és szállítók banánjait árulja, a csomagolatlan árura való átállás a vállalatnál több évig eltartott.

A bio banánokkal kezdték, amelyeket 2013 óta fokozatosan kezdtek védőfólia nélkül kínálni. Az így megspórolt műanyag mennyisége napjainkig összesen már meghaladja a 192 tonnát. A csomagolt banánoknál a projekt zárásaként lemondtak a műanyag zacskóról. Ezáltal évente további 85 tonnával kevesebb műanyag fóliát használtak fel.

A konszern különböző kezdeményezéseken dolgozik, hogy további árucikkek esetén is kerüljék a műanyag használatát – a gyümölcs és zöldség területén is.

A cél az, hogy a felesleges csomagolásokat elűzzék a polcokról, amikor azok nem járulnak hozzá jelentősen a minőség meg­őrzéséhez, vagy a törvényileg szükséges deklaráció alapján nincs rájuk szükség. Ezenkívül a vásárlók részéről történő el­fogadás is jelentős előfeltétel. Ott, ahol a csomagolásoknak vitathatatlan védő és minőségmegőrző funkciója van, a REWE azt a tervet forszírozza, hogy a műanyagot korszerű anyagokkal helyettesítsék.

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek