Zöld
Tipográfia

Az Aldi Nord és az Aldi Süd bejelentették, hogy kivonják az eldobható szatyrokat a németországi üzleteikből. A lépés magában foglalja mind a műanyag, mind a papírzacskókat.

"További lépéseket tettünk, és nem csupán a környezetre ártalmas műanyag zacskók terén, hanem a széles körben elfogadott, és használt papírzacskók használata terén is" - mondta Philipp Skorning, az Aldi Süd minőségellenőri menedzsmentjének és CSR csoportjának beszerzési igazgatója.

"Ezek a csomagolóeszközök a gyártás során felhasznált magasabb energia- és vízfogyasztásuk, valamint alacsonyabb tartósságuk miatt nem kínálnak fenntartható alternatívát" – mondta.

Az Aldi új, újrahasznosítható táskát vezet be, mely több mint 80% -ban újrahasznosított anyagból készül. Az újrafelhasználható alternatíva előmozdítása érdekében a kiskereskedelmi lánc az összes eldobható táska árát 0,20 euróra emeli. Továbbá azt tervezi, hogy ezt a kiegészítő bevételt felhasználja a környezetvédelmi projektekhez.

"A döntéssel egy újabb lépést teszünk a jövő felé a fenntartható cselekvés szempontjából: az Aldi számára a fenntarthatatlan csomagolóanyagok egyszerűen a múltat jeletik," mondta Rayk Mende, az Aldi Nord CSR csoportjának ügyvezető igazgatója.

Az új csomagolóanyag októberben kerül bemutatásra az Aldi Süd München üzleteiben és az Aldi Nord áruházaknál Berlinben. Az eldobható szatyrokat fokozatosan vonják ki a forgalomból.

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek