Trend
Tipográfia

A környezetbarát, újrahasznosítható csomagolás iránti globális kereslet az előrejelzések szerint 2021-re eléri a 242,50 milliárd dollárt.


A Zion Piackutató elemzése szerint a piac értéke 2015-ben 161,50 milliárd dollár volt, 2016 és 2021 között 7%-os növekedés várható.

A globális környezetbarát csomagolási piac fő típusai az újra felhasználható csomagolás, az újrahasznosított anyagot tartalmazó csomagolás és a lebomló csomagolás.

2015-ben az élelmiszerek és italok csomagolása jelenti a piaci szegmens főbb alkalmazási területeit. Ezek teszik ki a teljes piac több mint 45%-át, és várhatóan ez a tendencia a közeljövőben is folytatódik. A jelentés szerint Észak-Amerika jelentette a környezetbarát csomagolás legnagyobb piacát 2015-ben, ez a teljes piac több mint 28%-át tette ki.

Várhatóan ez a trend folytatódik az előrejelzési időszakban is. 2015-ben az Egyesült Államok jelentette a legnagyobb bevételt a régióban, Észak-Amerikát Európa követte. Ezen kívül várhatóan Ázsia és a csendes-óceáni térség lesz az egyik leggyorsabban fejlődő környezetvédelmi piac a közeljövőben. Kína és India várhatóan jelentős fogyasztóvá válik a nagymértékű élelmiszeripar és italgyártás jelenléte miatt. Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában mérsékelt növekedés várható.


A Zion szerint a globális környezetkímélő csomagolás piacát elsősorban a zöld csomagolású termékekhez kapcsolódó paradigmaváltás vezérli, a fogyasztók fokozódó egészségtudatossága és a növekvő jövedelmek miatt.
Az egyre erősödő környezetvédelmi aggályok, valamint a szigorú szabályok és rendeletek várhatóan megerősítik a zöld csomagolás iránti keresletet az előrejelzési időszakon belül. Azonban, ha a fogyasztók nem kapnak elegendő információt a környezetkímélő csomagolásról és annak előnyeiről, az jelentősen visszafoghatja a piaci keresletet.

 

(Termékmix - 2016 novemberi szám)

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek