Az illatos konceptüzlet Firenzében, a modern parfümkészítés bölcsőjében nyitotta meg kapuit.

2019. november 12-én a Lush megnyitotta a világ első önálló Illatkönyvtárát, miután korábban már a Liverpoolban és Shinjukuban található üzletekben is nagy sikert aratott a koncepció. 

“Egyértelmű volt, hogy Firenzében lesz az üzlet, mivel a Reneszánsz során itt fektették le a modern parfümkészítés alapjait. Elmerültünk a történelemben, a műalkozásokban és az legendás látványosságokban. Ilyen környezetben könnyen jön az ihlet.”- mondta el Mark Constantine OBE, a Lush társalapítója és parfümkészítője.

A firenzei Lush Illatkönyvtár (Perfume Library) a Lush-illatok eddigi legnagyobb gyűjteményének ad otthont, beleértve a nyitáskor bemutatott exkluzív parfümöket, melyeket a firenzei Reneszánsz ihletett.

Az érzékek kényeztetésére kiválóan alkalmas üzlet elképesztően illatos utazásra hívja a vásárlókat, mely a reneszánsz humor-elméleten alapszik, mely nagy hangsúlyt fektetett az illatok orvosi alkalmazására. Úgy tartották, a személyre szabott, megfelelő illatok megvédik a szervezetet a betegségektől.

A Lush Illatkönyvtára ad majd otthont a márka legnagyobb testpermet-gyűjteményének is, melyeket a #LushCommunity közössége válogatott össze. Természetesen ebben a termékcsoportban is lesznek exkluzív meglepetések.

Az Illatkönyvtár tényleg könyvtár: a parfümök és testpermetek mellett több mint 70 különböző könyv is kapható lesz majd, az illóolajok, az aromaterápia, a történelem és a regeneráció témájában. Ezek a könyvek a parfümkészítés rejtelmeibe, a gyártás titkaiba és az új üzlet megnyitásának történetébe is beavatják majd az olvasót.

Egy multi-szenzoros terület várja azokat, akik játékos, sosem tapasztalt illatélményre vágynak, mely a technológia, a zene és a fények segítségével kelti életre az illatokat.

A Lush történetében elsőként e-papír technológiával működő kijelzők mutatják be a termékinformációkat, méghozzá három nyelven (olasz, angol és egyszerűsített kínai), ha a vásárlók beolvassák az üzletben található tesztereket. Ez a megoldás feleslegessé teszi a táblák nyomtatását és szállítását, így védik a környezetet!

Az új Illatkönyvtár megnyitásával egy időben egy új, Firenze által inspirált funkció is elérhetővé válik a #LushLabs applikációban: egy virtuális illatkiállítás.