Az a tény, hogy a Face Shop márka megvásárolja az Avon-kozmetikumok gyárát Kínában, lehetőséget teremt az együttműködésre az ázsiai piacokon - állítják a GlobalData szakértői. Az üzletkötés konzekvenciáiról és okairól beszél a cég szakértője.

2019 január 9-én bejelentették, hogy az LG Houselhold & Healthcare-hez tartozó, bőrápolással és kozmetikumokkal foglalkozó dél-koreai vállalat, a Face Shop megállapodott arról, hogy megvásárolja az Avon amerikai kozmetikai cég 100 százalékát a kínai Guangzhou-ban. A tranzakció összege eléri a 70,56 millió dollárt. 

Az üzletkötést Shagun Sachdeva, a GlobalData adatelemzéssel foglalkozó vezető cég fogyasztói elemzője így kommentálta:

- A gyártási szerződésre és a két vállalat közötti szállításra támaszkodva a Face Shop hazai termelésre fogja használni az üzemet, míg az Avon továbbra is Kínában és más országokban fogja gyártani termékeit. Az Avon dolgozói a guangzhou-i gyárban maradnak - magyarázza Sachdeva. 

- A tranzakciónak köszönhetően az LG Household & Healthcare arra törekszik, hogy a gyorsan növekvő kínai vállalatok és globális piacok számára biztosítsa a termékek hatékony előállítását és szállítását. Segítségére van ebben az Avon márka pozíciója az értékesítési kapacitás és lehetőségek terén - fejti ki véleményét a szerződésre vonatkozóan.

Shaguna Sachdeva véleménye szerint egy ilyen szerződés a koreai szépségkultúra (K-beauty) növekvő népszerűségének idején az LG és az Avon számára tökéletes alkalmat nyújt az együttműködés kihasználására. - A Face Shop az online piaci szereplők nyomása alatt Koreán túl talált kiutat, Kínát és Japánt kulcsfontosságú piacoknak tartotta ázsiai növekedési stratégiája szempontjából. Az üzlet mindkét társaság számára potenciális hozzáadott értéket jelent. – kommentálja a szakértő.

- Az Avon együttműködésének oka a Face Shoppal - a helyi szakértőkkel kialakított együttműködési stratégia a termékek gyártása, és szállítása terén, valamint az üzleti lehetőségek bővítése, mivel a márka célja a termékek minőségének megtartása a vásárlók változó igényeire, és elvárásaira válaszolva - tette hozzá. 

Véleménye szerint ez jelentős stratégiai lépés az egyszerűsített infrastruktúrával végzett, hatékonyabb munka céljából.