Az amerikai színésznő az Environmental Working Group által engedélyezett receptek alapján készült „tiszta” parfümkollekciót hozott forgalomba.

Michelle Pfeiffer 29 milliárd font értékű parfümöt vezet be a világpiacra. Az illatvonal neve Henry Rose, Pfeiffer két gyermeke, John Henry és Claudia Rose után, és minden illat a színésznő személyes emlékét idézi fel.

Öt illat kapható, melyekből 50 ml 120 dollárba kerül, újrahasznosított üvegekben, és újrahasznosított kartonból készült csomagolásban.
„Jake Háza” a nagyszülei citrus- és fehér narancsvirág illatú dél-dakotai házát idézik fel, míg „Torn” a nyári napnyugtát idézi a pacsuli, a kuszkusz és az édes vanília jegyeivel.

A sztár azt mondta a Forbes magazinnak, hogy a „tiszta” illatvonal iránti érdeklődése egybeesett a gyermekei születésével. Megalkotásukért Pfeiffer együttműködött egy nonprofit szervezettel, az Environmental Working Group-pal, amely a biztonságos fogyasztói termékekért felelős, és a komponensek listáját kb. 3000-ről 250-re csökkentve meghatározza, hogy mit lehet a tiszta illatvonalban társítani.

Henry Rose az első illatvonal jelenleg, amelyet az EWG engedélyezett, és mentes az olyan összetevőktől, mint a ftalátok.

Michelle Pfeiffer kollekciója egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható.